Damehyllest til motekonge

Playboy-redaktør Wenche Steen var en av mange motebevisste kvinner som hedret Norges første motekonge, William Jensen, i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- William er en legende i vårt miljø, understreker moteekspert Kiki Sørum.

Jensen (63) ble hyllet av venner, beundrere, kunder, elever og samarbeidspartnere i forbindelse med 40-årsjubileet for hans første kolleksjon.

I en hyllestforestilling på Musikkteateret ved Aker Brygge opptrådte blant annet Wenche Myhre og Herborg Kråkevik, mens Anette Stai var kveldens konferansier.

- Det norske motemiljøet hadde ikke vært der det er i dag uten William Jensen, konkluderer Sørum. Jensen regnes av mange som både den største og den første moteskaperen her hjemme. Det Jensen fikk til på 60-tallet har lagt grunnlaget for de mange norske moteskaperne som seinere har markert seg internasjonalt. Et helt kobbel av byens finere fruer, mange av dem private kunder av Jensen, fant veien til Musikkteateret. Champagnen bruste allerede i køen utenfor.

- Så blasert er man da ikke at man ikke synes det er deilig å bli gjort litt krus på, kommenterte Jensen selv.

STAS: 40 år er da ingenting, kommenterte den bejublede motekongen William Jensen, mens Playboy-redaktør og en av Jensens tidligere modeller, Wenche Steen, syntes det var god grunn til å gjøre stas på kveldens hovedperson.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer