Damenes detektivbyrå nr. 1 blir tv-serie

Produsert av kanalen bak «Sopranos» og «The Wire».

(Dagbladet.no): Alexander McCall Smiths populære romanserie om Precious Ramotswes detektivbyrå i Botswana er blitt gjort om til tv-serie av HBO, med premiere i USA på søndag.

Damenes nr. 1 detektivbyrå har blitt en bestselger verden rundt, bøkene er gitt ut i norsk oversettelse.

Spilt inn i Botswana
Utstyrt med en farsarv og håndbok for privatdetektiver åpner den frodige damen sitt eget byrå, og får bryne seg på saker som forsvunne og utro ektemenn, samt et saftig mysterium i ny og ne.

Akkurat som bøkene i serien skildrer Botswanas folk og land, er også tv-serien spilt inn i i Botswana. Det er soul-sangeren Jill Scott som spiller hovedrollen i serien om Precious Ramotswe. Scott forteller til USA Today at filmingen i landet endret livet hennes.

- De har en fantastisk evne til å nyte og respektere livet. Det er en styrke der blant folket som jeg forstår bedre nå, forteller hun USA Today.

- Der mange andre krimbøker heller olje på brennbare stoffer som ergrelse og hevngjerrighet, strømmer det toleranse fra disse bøkene enten Mma Ramotswe har oppdrag om utro ektemenn, bortkomne barn eller splittende grådighet, skrev Dagbladets Andreas Viestad om bøkene til McCall Smith.

Damenes detektivbyrå nr.1 skal vises på Canal+ i juni.