Damer i drag

«Melonas» er et ukomplisert underholdningsprogram, der tre jenter fyker inn og ut av et utall roller i en lang rekke sketsjer på en halv time.

Det finnes ingen programleder, ingen studiosituasjon, ingen egentlige gjennomgangsfigurer. Hver sketsj står for seg selv, på sine egne premisser. Det skal gi 120 sketsjer og 240 roller på seks halvtimes programmer.

Stine Buer («Go'Elg», reporter i «Sommeråpent» i år), Kristin Skogheim og Pernille Sørensen skriver sitt eget materiale. Her er noen klare høydepunkter, som en usedvanlig lekk politibetjent på pressekonferanse, eller de tre jentene som vil lage dragshow (Jenter er jo flinkere til å være jenter enn gutter, er de ikke?) - samt scenen der kjæresten styrer unna både det å bli slått opp med og å måtte drikke rødvin ved å gråte seg til viljen sin. Andre sketsjer er mer på det jevne - noen blir dratt for lenge, mange mangler punchline og andre hadde tjent på tydeligere konflikter i scenene. Men gjennomgangssketsjen med uortodoks sekundering i Holmenkollen var uansett en klar treff. Og strømmen av påfunn er jevn, og flommen av sketsjer holder høy nok kvalitet til at helheten holder godt mål som torsdagsunderholdning.

Likevel er det et spørsmål om ikke de forskjellige typene jentene spiller hadde tjent på å smeltes sammen til noen klarere grunnfigurer, så man som seer kunne få litt bedre sjanse til å bli kjent med de tre. I dagliglivets skakke humor kan det være greit å ha noe eller noen å holde seg fast i.

Damer i drag: Klart jenter er bedre til drag enn gutter. De likner jo mer. Stine Buer Kristin Skogheim og Pernille Sørensen i Melonas.