Damer i soloppgang

Westernfilm med litt for mye magisk realisme.

FILM: «The Missing - Bortført» er intet mindre enn en femi-western, og her er damene så smarte at de rundlurer og uskadeliggjør en hel bande med indianere - men det blir dessverre ingen stor opplevelse likevel.

Ron Howard har her laget en film over et tema som er beslektet med John Fords klassiker «The Searchers». Skuespillerne, Cate Blanchett i rollen som enslig tobarnsmor på prærien og Tommy Lee Jones som hennes hjemvendte far, er upåklagelige.

Men den over to timer lange filmen brekker liksom midt på, og det skjer i møtet med de «slemme» indianerne og deres onde trolldomskunster. Harry Potter-magien kler ikke helt westernsjangeren.

Maggie (Blanchett) våkner en morgen og finner ut at hennes eldste datter Lily (Evan Rachel Wood) er kidnappet av apache-speidere for å fraktes over grensen til Mexico og selges som prostituert. Samuel (Jones), Maggies utlevde far, som forlot familien til fordel for en indianerkvinne, dukker opp og vil gjenforenes. Maggie avviser ham som far, men hyrer ham som sporhund til jakten på kidnapperne. Disse ledes av et monster av en trollmann (Eric Schweig), en brutal og kopparret indianer som maner sykdommer og død på folk bare ved å berøre eiendelene deres. Ugh!

Minstebarnet Dot (Jenna Boyd) er også med på ferden, og det kommer til dueller i både solnedgang og -oppgang, som damelaget - kanskje ikke helt sannsynlig? - vinner. Yihaa?