Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Damesåpe

Dameblad artikkel på film

Meg Ryan er nesten blitt en egen sjanger. Litt sånn «se-hvor-vimsete-men-søt-og-koselig-jeg-er-med-mine-

fem-forskjellige-ansiktsutrykk-og-litt-for-store-

klær-filmer». Hvis den tilsynelatende uendelige småpratstrømmen i tillegg er forfattet av Nora og Deila Ephron («Du har mail») - kan det fort bli nesten uutholdelig å tilbringe nitti minutter sammen med blonde Meg.

«Knute på tråden» handler om tre søstre (Ryan, regissør Keaton og Lisa Kudrow), deres forhold til hverandre og til deres senile far (Walter Matthau). Kjernen i filmen er det ubehagelige faktum at på et punkt i livet bytter barn og foreldre roller. Barna blir sine foreldres foreldre.

Seriøst nok, og et tema som burde gi gode muligheter til både smil og tårer. Men latteren blir anstrengt, tårene føles presset fram. «Knute på tråden» er en typisk damebladfilm , i betydningen at den tar opp et seriøst tema («Hvor godt forhold har du til dine foreldre?»), gir det tidsriktig innpakning for identifikasjonens skyld («Slik fikser du BÅDE karriere og familierelasjoner»), og filtrerer det gjennom så mange lag at de eneste som gjenstår er en søt, men kald suppe. Skremmende kald.

<B>KJØLIG</B>: Søsterkjærlighet av det glatte slaget: Lisa Kudrow, Meg Ryan og Diane Keaton.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media