Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Damestyr og forviklinger for skilte, kåte menn

Sven Nordin og Nils Vogt er sammen på scenen - igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det går mot Wenche Foss og Liv Ullmann-feber for Sven Nordin og Nils Vogt - og ny «Mot i brøstet»-popularitet.

«Litt av et par» Sjelden opplever Riksteatret så stort trøkk og interesse for sine turnerende forestillinger.

- Dette er Wenche Foss og Liv Ullmann-tilstander.

Det sier pressesjef Mette Blom ved Riksteatret om interessen for den klassiske komedien «Litt av et par» som skal erobre Norge.

Sammen på scenen Når Riksteatret legger ut på turné med «Litt av et par», blir det den reneste signingsferding med folkekjære Sven Nordin og Nils Vogt. Da gutta herjet sammen på skjermen for omlag 20 år siden, var «Mot i brøstet» det mest sette tv-programmet.

Det nest mest sette var «Mot i brøstet»-reprisen.

- Mange rundt om i landet har aldri sett oss på en teater eller revyscene. Derfor er det nok mange som oppsøker Riksteatret når vi legger ut på tur helt fram til jul, sier Sven Nordin.

To skilte venner Det blir tre måneder i turnébussen for Nordin, Vogt og resten av ensemblet. Men omlag 55 forestillinger fram til 19. desember skal de erobre scener over hele landet med det klassiske.

Den prisbelønte komedien av Neil Simon har vært på teaterplakater over hele verden.

Ikke minst er det mange som har sett filmversjonen «The Odd Couple», der Jack Lemmon og Walter Matthau spiller hovedrollene. Felix (Nils Vogt) blir kastet ut av sin kone, og i sin fortvilelse oppsøker han sin gode og skilte venn Oscar (Sven Nordin) og ber om å få bo hos ham.

Alvorlig undertone - Mens «Mot i brøstet» var mer sketsjbasert, er «Litt av et par» en klassisk komedie - med en alvorlig undertone. Den handler også om godt voksne menn, som ikke har et så godt nettverk som sine koner, som blir alene, sier Nils Vogt.

- Jeg tar imot Felix med åpne armer og tror han bare skal bo her et par uker.

- Men vi blir jo som et ektepar. Det er ikke bare bare å få kameraten på brødskiva hver dag, sier Sven Nordin.

Scenen som ble presentert for pressen onsdag viser kvelden da ungkarene får besøk at to senioratas fra nabolaget.

Får deilig damebesøk -Oscar er mer enn klar for damebesøk, mens nevrotiske Felix som dyrker ekteskapet og vil tilbake til kona, får hetta, sier Vogt.

Sven Nordin er akkurat ferdig med innspilling en ny nordisk tv-krim med regissørene av «Broen».

Den nye svenske storsatsningen «Ögon blå» har norgespremiere på nyåret.

Med Sven Nordin, Nils Vogt, Jonas Georg Digerud, Camilla Frey, Stein Grønli, Ingolf Karinen og Veronica Salinas. Oversatt og bearbeidet av Nils Vogt. Regissør er Kim Haugen.

Når turneen er over, fortsetter forestillingen på Chat Noir - fram til påske, hvis trøkket fortsetter.

DESPERATE KOMPISER: Riksteatret med den klassiske komedien «Litt av et par» med de to single enkle herrene Oscar (Sven Nordin) og Felix (Nils Vogt). Alle foto: Anders Grønneberg
SULTEN PÅ DAMER: Sven Nordin spiller Oscar som har vært skilt en stund og er sulten på damer - her kaster han seg over to senioritas, spilt av Camilla Frey og Veronica Salinas.
IKKE FULLT SÅ SULTEN: Felix (Nils Vogt) er en nevrotisk petimeter som sliter litt med damene, her Camilla Frey og Veronica Salinas - mens Oscar (Sven Nordin) ikke forstår sin venn.
SJARM I SOFAEN: Oscar (Sven Nordin) har plassert Camilla Frey (til v.) og Veronica Salinas i sofaen og skrur på sjarmen.
HAR IKKE HELT DRAGET: Oscar (Sven Nordin) lener seg over sine senioritas (Camilla Frey og Veronica Salinas), mens Felix (Nils Vogt) sliter med kvinnfolkangst.
KVINNFOLKNOIA: Felix spilt av Nils Vogt forsøker å gjemme seg når Oscar (Sven Nordin) har invitert naboene (Camilla Frey og Veronica Salinas).
LIVREDD FOR SMALLTALK: Felix (Nils Vogt) burde være lykkelig over et slikt snasent besøk, men får totalt angst for smalltalk med naboenefrøknene (Camilla Frey og Veronica Salinas).
ALVORLIG UNDERTONE: Det er en alvorlig undertone i komedien «Litt av et par» Sven Nordin og Nils Vogt, - to skilte venner som flytter sammen og blir til "et ektepar".
POKERLAGET: Gutta boys spilt av Ingolf Karinen (fra v.), Jonas Georg Digerud og Stein Grønli er hjemme hos Oscar og Felix klar for en herrekveld.
HELE ENSEMBLET: Her ser vi «Litt av et par»-ensemblet. Foran fra v: Nils Vogt, Veronica Salinas, Camilla Frey og Sven Nordin. Bak fra v. Ingolf Karinen, Jonas Georg Digerud, regissør Kim Haugen og Stein Grønli.
KLAR FOR TUR: Regissør Kim Haugen og teatersjef Ellen Horn er klare for å sende Nils Vogt og Sven Nordin ut på en omfattende norgesturné.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!