Damien Hirsts sommerfugler lyser opp oslonatta

Gallerieier Magne Furuholmen selger verker til 30 000. Og fem millioner kroner.

FORAN SOMMERFUGLENE: Magne Furuholmen var stolt av å vise fram Damien Hirsts bidrag til å pynte opp Tjuvholmen ved Aker Brygge i Oslo. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FORAN SOMMERFUGLENE: Magne Furuholmen var stolt av å vise fram Damien Hirsts bidrag til å pynte opp Tjuvholmen ved Aker Brygge i Oslo. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Litt over klokka åtte torsdag kveld ga kraftige lyskastere liv til seks gedigne sommerfugl-trykk på et lagerbygg i Oslo.

Disse vil dominere oslonatta på Tjuvholmen i minst en måned.

Sommerfuglene er signert den britiske storkunstneren Damien Hirst, og ble først vist fram i forbindelse med åpningsutstillingen «The Souls» i det nyåpnede galleriet Stolper + Friends.

Utendørsscene - Dette prosjektet skjedde fort, forteller Magne Furuholmen på «opplysingen» av sommerfuglene til Dagbladet.

Det var GoGreenbyBlackNumbers-rådgiver Arnt-Gøran Hartvig som i midten av juni satt på Bølgen og Moi og så på det store lagerbygget på motsatt side av moloen. Han tok kontakt med Magne Furuholmen.

- Det har krevd en enorm velvilje fra folk, og kanskje først og fremst fra Hirst selv, sier Furuholmen.

Furuholmen eier Stolper + Friends sammen med den britiske kunstneren Paul Stolper og galleristen Hugo Opdal.

- Vi gjør «Skur 13» ved Tjuvholmen om til en gigantisk utendørsscene på hele 1200 kvadratmeter, sier gallerisjef Kate Smith.

Furuholmen og co ønsket å gjøre noe spenstig i Tjuvholmen-området og fant svaret i sommerfuglene. De er over seks meter høye og vil bli opplyst i mørket.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer