Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Damm utgir Lindgren på nytt

Les mer i ukas boknytt!

(Dagbladet.no): Hver mandag sender Dagbladet.no ut litteraturavisa, med nyheter fra bøkenes verden.

Denne uka gir vi deg noen smakebiter. Neste uke kan du få avisa rett i e-postkassa di. Du må bare melde deg på først (se nederst på siden).

36,4 centimeter Lindgren

Først etter Astrid Lindgrens død er det blitt alvor av å utgi flesteparten av barnebøkene hennes samlet. Damm har tatt oppdraget, melder Bergens Tidende.

Forlagene betaler for plassering

I dagligvarehandlene koster hylleplassene flesk. Men også i bokhandelen betaler leverandørene for å få god plassering. Blir det da vanskeligere for små forlag å promotere bøkene sine? - Det sier seg selv, svarer bokhandleren.

I etterkant av disse nyhetene, skjerper nå Konkurransetilsynet blikket på bokbransjen, skriver Aftenposten.

EU vil forandre vederlagsordning

Sverige, Danmark og Finland reagerer på EU-kommisjonens ønske om å forandre de nordiske landenes ordning for biblioteksvederlag, skriver den svenske avisa Dagens Nyheter.

Aschehoug ferdig med Vagant

Vagantredaksjonen, med Eirik Vassenden i spissen, vil ikke la et brudd med Aschehoug betyr slutten for tidsskriftet. Det melder Klassekampen.

En ny vår for Pax

På Pax forlags vårliste står oppfølgeren til «Kaptein Corellis Mandolin» og billigbøker av Haruki Murakami. Les mer i Dagbladet.no.

Osama-bok skaper storm

Amerikansk forlag planlegger Osama bin Ladens lille røde. 70 prosent av våre lesere synes det er helt greit. Synes du?

Historien om McEwan

Hvorfor er Ian McEwan så langt foran de andre? The Observer spør.

All the lonely people

- Ensomhet er et emne vi ikke snakker om i nordamerikansk kultur, sier Douglas Coupland, aktuell med «Eleanor Rigby». Les mer i Village Voice.

Sterk kost

«Noen ganger er det sånn at du oppdager noe som får deg til å føle at verden forandrer seg. Bare for deg, der og da, mens du oppdager dette noe. Ja, la oss si at du leser en bok som setter deg helt ut. Og det uten at noen hadde fortalt deg om det på forhånd.» Les mer i Maria Børjas weblogg.

Hver mandag får du nyheter fra inn- og utland i litteraturavisa. Abonnementet er gratis. Meld deg på:

POPULÆR: Astrid Lindgren.