Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dan Børge Akerøs handel og vandel

Sist onsdag (21/1) skrev Dagbladet om Dan Børge Akerøs aksjehandler i Global Money Games (GMG).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Omtalen hadde vesentlige faktiske feil, som igjen dannet grunnlag for ulike synseres moralske fordømmelse. Dette må korrigeres, og det riktige faktum er følgende: Dan Børge skulle gjerne vært det, men er ikke av selskapets gründere og var heller ikke en av stifterne, slik Dagbladet hevder. Derimot ba selskapets daværende styre ham vinteren 1996 om å gjøre en innsats for GMG, og foretok i denne forbindelse en rettet emisjon mot Dan Børge. Dette innebar bl.a at han fikk kjøpe 18% av aksjene for et sekssifret beløp. Dessuten satt Dan Børge i styret frem til 01.05.1997.

I oktober 1996 foretok GMG en emisjon som omfattet innskudd fra ca. 40 norske og utenlandske investorer, bestående av alt fra alminnelige spekulanter til Postbanken. Mange av investorene ønsket seg flere aksjer, og Dan Bøge solgte 30% av sine aksjer for en pris av kr 7,20 pr. aksje. Dette utgjorde ca. 2,1 mill. kroner.

I august- september 1997 steg aksjekursen uhyre raskt. Dette skyldtes sikkert flere forhold, men hovedårsaken var utvilsomt at mange ville kjøpe og få ville selge. Dan Børge solgte i denne perioden ytterligere 30% av sin opprinnelige portefølje. Prisen var denne gang fra kr 10- 50 per aksje. Snittprisen var ca. kr 30 per aksje. For dette fikk han tilsammen 10,8 millioner kroner. Kursen steg deretter ytterligere, men Dan Børge avviste konkrete tilbud om salg av flere aksjer til kr 60 per aksje. Han har ikke solgt aksjer etter dette, og sitter fortsatt med vel 40% av sin opprinnelige aksjepost i GMG.

Det er på det rene at Dan ikke har solgt aksjer på «toppen av bobla», slik det hevdes i Dagbladet. Det er selvsagt også feil som Dagbladet skriver, at Dan Børge og Simon Yuen er «de eneste som har hatt god fortjeneste på GMG».

På denne bakgrunn er det ubegripelig at Dagbladet trykker Hans Geelmuydens tøvete påstander om at Dan Børge angivelig skal ha «skadd sitt eget og kapitalismens ry» (sic!), gjort seg til «profesjonell klovn» og latt «andre i stikken».

Hver eneste gang Dan Børge har solgt aksjer, har kursen steget kraftig. Det sier vel alt!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!