Dan Børge vil ha fred

TRONDHEIM (Dagbladet): Dan Børge Akerø gjør comeback på tv-skjermen i jula - men så vil han trekke seg tilbake på nytt. Friåret 1997 er blitt alt annet enn rolig og tilbaketrukket, takket være hans rolle i aksjespillselskapet Global Money Games.

- Dette skulle være et stille år. Det har det ikke blitt, sier Dan Børge til Dagbladet før han går på scenen i Olavshallen i Trondheim.

Der ble det i går gjort opptak av julegallaen «Musikk til alle», som sendes på TV2 1. juledag.

Dagen før var Global Money Games hovedsoppslag i avisa Dagens Næringsliv, med påstander om at selskapet har laget en hemmelig markedsplan for å manipulere internasjonal presse.

«Irrelevant»

Dan Børge Akerø var en av gründerne bak selskapet, og han skal ha tjent millionbeløp på å selge aksjer før spillet i det hele tatt startet. Men selv bagatelliserer han sin rolle i aksjespillselskapet.
- Det plager meg når oppmerksomheten er irrelevant. Global Money Games har svært lite med meg å gjøre. Jeg er ikke ansatt i selskapet, jeg sitter ikke i styret og jeg er ikke blant de største aksjonærene, sier Akerø.

Han legger ikke skjul på at han har tjent penger på Global Money Games, men mener det er feil å sette ham i sammenheng med alt selskapet gjør.

- Det er opplagt at jeg blir brukt fordi jeg er kjendis, sier Dan Børge Akerø.

Mer vil han ikke si om saken. Da Dagbladet gjorde avtale med Akerø om intervjuet i går, gjorde han det klart at han bare ville snakke om sitt comeback på tv-skjermen.

- Det er noe helt annet å få oppmerksomhet for at jeg skal gjøre en jobb på tv. Det er relevant, sier Akerø.

Julegalla

Sist han var programleder på tv, for ganske nøyaktig ett år siden, var han også med på julegallaen i Olavshallen i Trondheim.

Det er Norsk musikk- og kulturråd som står bak «Musikk til alle»-arrangementet, med unge talenter fra musikkskoler rundt omkring i landet.
I år er Arve Tellefsen hovedgjest, og både statsminister Kjell Magne Bondevik og utdanningsminister Jon Lilletun er med.

De skal blant annet dele ut pris til «Årets musikk- og kulturkommune», «Barnas hederspris» og «Talentprisen».

- Det er riktig moro å være med på dette, med fantastisk mye bra sang og musikk. Det er litt spesielt å være tilbake i manesjen igjen, sier Akerø.

Lade batteriene

I tillegg til julegallaen skal Dag Børge lede «Bravo Bravissimo» også denne jula. Den internasjonale talentkonkurransen ble tatt opp i oktober, og sendes på TV2 fra 2. juledag til nyttårsaften.

- Jeg har ikke savnet tv-skjermen dette friåret, og jeg vet ikke om det går et år til neste gang. Men det vil ikke overraske meg om det gjør det, sier Dan Børge Akerø.

Han har ingen konkrete planer, og synes i grunnen at han har vært så mye på skjermen at det kan være greit å være borte en tid - julas gjesteopptreden til tross.
- Jeg føler behov for å lade batteriene igjen; snakke med andre mennesker, se nye deler av verden og få flere nye opplevelser. Det nytter ikke bare å gi og gi hele tida, så jeg håper at 1998 kan bli det stille og rolige friåret jeg ønsket meg i 1997, sier Dan Børge Akerø.

Dan Børge
Dan Børge Akerø