Dan mest pop

De gamle er eldst - også på TV. Dan Børge Akerø var nemlig julas mest populære programleder i Norge. Det mener TV-seerne.

Best når det gjelder

TV-programmet «Godt Musikkår» gjorde nyttårshelga til en knallstart på året for programleder Dan Børge Akerø. Egentlig hadde han gitt seg selv pause fra TV-skjermen. Men da han fikk tilbudet om å lede 1. nyttårsdagskonserten fra Olavshallen i Trondheim, klarte han ikke å dy seg.

Dan Børge takket ja. Og det er han glad for i dag.

I siste liten

På målingene over hvilke program som er best likt i NRK i jule- og nyttårshelga suste den norske nyttårskonserten og Dan Børge like godt rett opp på 1. plass.

Toppkarakter er 6. Dan Børge fikk 5,7, mens «I Helge Ing- stads fotspor gjennom Canada» fikk sølvplass med 5,6. Dette naturopplevelsesprogrammet, med blant andre Vegard Ulvang og Stein P. Aasheim, ble så vidt ferdig i tide, og NRK byttet på sendeplanen får å gjøre plass seint nyttårskvelden. Det var et lykkelig valg. Mest fornøyd var altså ringreven Akerø.

- Vi hadde en veldig god følelse da programmet var slutt. Men at det skulle gå bra hadde jeg ikke drømt om, sier en strålende fornøyd Dan Børge Akerø til Dagbladet.

Møte med sjefene

Ingen andre TV-program i Norge fikk høyere karakter enn Dan Børges denne jula.

- Jeg fikk vite de gode resultatene da jeg var på vei til et møte med kringkastingssjef Einar Førde og fjernsynsdirektør Hans Tore Bjerkaas i går morges. Du kan si det slik: Vi gikk inn med forholdsvis rak rygg, sier Dan Børge og ler sin karakteristiske latter.

- Det ble jo en fantastisk fin start på dagen.

- Mersmak?

- Det er et godt håp om at det kan blir flere produksjoner i framtida. Men jeg kan ikke si når det blir.

- Regner med at dere ikke hadde møte med Førde og Bjerkaas bare for å si «godt nyttår»?

- Nei da, vi var der for å snakke om videre planer. Men foreløpig er det for tidlig å si noe mer om det, sier Dan Børge Akerø. Som ikke bare fikk god karakter. Også seertallene var solide. 718000 TV-seere fulgte den musikalske nyttårshilsenen fra Trondheim.