Dana International vant Grand Prix

...men vel blåst, Lars!

I hjemlandet Israel er Dana International - kvinnen som egentlig er mann - både fordømt og drapstruet, men kanskje situasjonen endrer seg etter at Dana i kveld halte i land seieren i årets Grand Prix-konkurranse:

Landet har ikke har vunnet konkurransen siden 1979. I år hanket Dana International inn 174 poeng etter å ha fått fire tolvere og seks tiere.

- Jeg er glad for å være her og håper jeg vinner. Det ville vært en presang til Israel, sa Dana til Dagbladet for få dager siden. Vi gratulerer!

Thriller til siste slutt

For første gang grep tv-seere over hele Europa til telefonen og stemte på sine favoritter, og det ble en spennende sluttinnspurt:

Israel, Malta, Storbritannia og Nederland lå snute ved snute så å si gjennom hele programmets finale. Før den tidligere jugoslaviske republikken Makedonia ga sin stemme lå Malta og Israel helt likt. Israel fikk 10 poeng i siste runde, og fikk hele Europa til å holde pusten før de aller siste poengene skulle deles ut.

De gikk til Kroatia, og dermed kunne den transseksuelle israelske Dana International skride elegant ut på scenen for å ta imot trofeet.

Vel blåst, Lars

Dagbladet :på nettets tre GP-medarbeidere var skjønt enige i at Lars A. Fredriksen representerte oss på en meget hederlig måte. Oslo Gospel Choirs største stjerne på denne sida av Grethe Svendsen gjorde en mer enn bare grei nok innsats i Birmingham. Når sant skal sies: Han gjorde sine saker strålende!

Men Europas folkejury ville det sånn at vår mann måtte nøye seg med en sjuende plass.

Dem om det.

Egentlig kan vi bare si - med den kroatiske jury - at i denne fantastiske konkurranse er det synd at noen bare vinne.

På bekostning av de andre, utrolig flotte bidragene, liksom.

Poeng fra søta bror!
For første gang i hele Grand Prix' historie, fikk vi utdelt hele 12 poeng fra våre naboer i øst, Sverige:

- Alt er tilgitt, kommenterte kjapt NRKs Grand Prix-mann Jostein Pedersen.

Takk, Sverige!