Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dance til gull

At en norsk dance-debutant selger til gull på under tre uker er en liten sensasjon, men Infinity har klart det. 26000 nordmenn hadde i går kjøpt «www.happy-people.net», og på konsertene går det hett for seg.

Forhåpentligvis er alle lemmer i behold etter kveldens utsolgte konsert i Førde, men i Ølen ble det litt for «happy» for både gruppa, vaktene og de 500- 600 publikummerne.

- Mot slutten tok det helt av. Det ble slåsskamp, og en fyr fikk beina knust av presset bakfra. To av danserne måtte holde på høyttalerne, og to andre tok seg av monitorene. Det ble ganske skummelt, forteller Kjell G. Henriksen (24) og Birgitte Moe (23). De to fronter Infinity, mens tredjemann er arrangør og programmerer Egil Storstein.

Brant

Å bruke adressen til hjemmesiden som CD-tittel var heller ikke ufarlig. På under tre uker har 230000 besøkt nettstedet til Asker-gruppa.

- Den første serveren brant opp. Nå har vi kapasitet til fire millioner besøk samtidig, forsikrer Kjell.

Dance er en utskjelt sjanger, men kritikerne har vært skånsomme mot Infinity. En treer på terningen i Dagbladet og en firer i VG var over all forventning.

- Etter at Solid Base fikk en ener, var vi forberedt på slakt. Vi syntes synd på dem, sier Kjell.

Til Japan

- Det irriterer meg når anmelderne skriver at dette er enkel musikk. De kan jo komme til studio og prøve seg. Vi har i hvert fall bevist at vi kan lage like bra dance i Norge som i resten av Europa, mener Birgitte. Hun beskriver dance-musikken slik:

- Gladmusikk, typisk vorspiel-, fest- og nachspielmusikk.
Infinity het opprinnelig Barbie-Q, og de hadde en låt som het «Barbie Doll». Men det var lenge før Aqua. I fire år har de jobbet for å komme dit de er i dag, men suksessen kom raskere enn forventet. Nå reiser de snart til Finland og Japan, og Sør-Amerika har vist interesse.

<B>KJAPP SUKSESS: </B> Birgitte Moe og Kjell G. Henriksen har solgt til gull på under tre uker.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media