Danes gir alt for kjærligheten

Claire Danes er villig til å kjempe for kjærligheten i Thomas Vinterbergs neste film, «It's all about love».

Claire Danes skal spille i den danske regissøren Thomas Vinterbergs neste film, «It's all about love». Vinterbergs forrige film er den kritikerroste Dogme-filmen «Festen».

Åndelig kollaps

«It's all about love» handler om et par som desperat forsøker å redde forholdet sitt, i en ikke altfor fjern framtid. De lever i en verden på kanten av et åndelig kollaps.

Danes skal spille den verdensberømte isdanseren Elena. Hun på på vei til et møte med sin ektemann for å signere skilsmissepapirene. Men skal kjærligheten overleve, må man kjempe for det.

Ektemannen skal spilles av en annen av dagens unge og fremadstormende skuespillere, Joaquin Phoenix. Phoenix ble sist sett som gal keiser i «Gladiatoren».

Dyktige Danes

Thomas Vinterberg sier at Claire Danes er perfekt i rollen som Elena.

- Jeg er overlykkelig over at Claire vil spille Elena. Hun er en av vår tids dyktigste unge skuespillere, og har en utrolig kontroll over håndverket sitt. Sammen tror jeg vi kan skape magi på filmlerretet, sier Thomas Vinterberg til Daily Variety.

«It's all about love» er en engelskspråklig samproduksjon, og filmingen starter i april.

Flere planer for Claire

Claire Danes skal også spille i Jodie Foster-filmen «Flora Plum», men denne filmen er utsatt på grunn av en skade Russell Crowe pådro seg før jul. Danes er ellers kjent for sin tolkning av Juliet i «William Shakespeare's Romeo + Juliet» mot Leonardo Di Caprio.

CLAIRE DANES klar for Vinterbergs film.
EKTEMANN: Phoenix må kjempe for Danes i «It's all about love»