AVLYSER: Soulsanger D'Angelo spilte på Oslo Fjordfest torsdag. Nå avlyser han fredagens konsert ved Moldejazz. Foto: Gonzales Photo / Stian Schløsser Møller
AVLYSER: Soulsanger D'Angelo spilte på Oslo Fjordfest torsdag. Nå avlyser han fredagens konsert ved Moldejazz. Foto: Gonzales Photo / Stian Schløsser MøllerVis mer

D'Angelo avlyser konserten under Moldejazz

Kom for seint til to konserter i Norge, dropper den siste.

(Dagbladet): Soulartisten D'Angelo har vært headliner ved flere norske festivaler denne uka. Men han har skuffet publikum med å dukke opp seint til både konsertene ved Skral festival i Grimstad og ved Oslo Fjordfest.

I kveld blir det kjent at D'Angelo langt fra legger seg i selene for å blidgjøre norgespublikumment. Han avlyser kveldens konsert under Moldejazz.

«D'Angelo har blitt syk og var ikke i stand til å reise fra Oslo til Molde i ettermiddag. Han måtte gå av flyet. Konserten er derfor avlyst», skriver festivalen i en pressemelding.

Musikerne gikk av flyet En av de første som meldte om avlysningen, var musiker og forfatter Petter Aagaard.

«D'Angelos manager Alan Leeds og bassisten Pino Palladino gikk nettopp AV flyet til Molde, før Take-off ... De sa at kveldens konsert er AVLYST!» skriver Petter Aagaard på sin Facebook-side.

Til Dagbladet forteller Aagaard at han satt i flyet da D'Angelos manager hentet ut alle artistens musikere.

- Jeg kjenner hans manager fra før av, og han gikk inn på flyet og plukket ut alle musikerne bare ett minutt før det skulle ta av, forteller Aagaard.

Festivalen fikk beskjed gjennom Facebook Daglig leder ved Moldejazz, Hans-Olav Solli, forteller Dagbladet at han selv fikk D'Angelo-nyheten via Facebook.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi fikk noen urovekkende facbookmeldinger, og gikk i gang med å sjekke det. Da fikk vi vite at D'Angelo hadde gått av flyet i Oslo. Han følte seg så dårlig at han måtte gå av, men vi vet ikke hva som feiler ham, sier Solli.

Festivalen kommer ikke til å finne en erstatter for artisten.

- Vi har forsøkt å få ham på en seinere flight. Men det gikk ikke. Vi har valgt å ikke sette inn en erstatter, det er vanskelig å erstatte D'Angelo, sier Solli, som selv gledet seg til konserten.

- Han er en fantastisk artist. Vi gledet oss veldig til å se ham. Nå er jeg veldig trist på vegne av publikum, oss selv og artisten. Men det er sånt som skjer.

Skulle skrive bok D'Angelo, som egentlig heter Michael Eugene Archer, fikk sitt store gjennombrudd med plata «Brown Sugar» i 1995. Hans plate «Voodoo» fra 2000 ble også kritikerrost, og han har siden vært hyllet av musikkjennere.

Det skulle ta nesten 15 år før artisten igjen leverte en fullengder fra studio. I mellomtida slet artisten med personlige problemer og unngikk offentlighetens søkelys. Ryktene om ham har derfor vært mange, men med fjorårets «Black Messiah» overbeviste D'Angelo igjen både publikum og kritikerne.

Petter Aagaard, som også er musikkanmelder hadde planlagt å skrive ei bok om artisten sammen med Christer Falck. Han er nå skuffet over D'Angelos oppførsel under Norgesbesøket, og er redd bokplanene faller.

- Jeg så ham i Oslo i går, og dro til Molde for å gjøre researche til ei ny bok om ham. Men det blir vanskelig nå når han ikke kommer.

- Det ble helt stille Dagbladets kanalsjef Eugene Laran Brandal var på stedet da nyheten ble levert i Molde. Han forteller at festivalpublikummet ble veldig skuffet da nyheten ble annonsert.

- Meldingen gikk over høyttalerne, og det ble helt stille. Folk som hadde kjøpt billett ble bedt om å henvende seg ved salgsbodene, de som hadde kjøpt på nett skulle få nærmere beskjed. Så noe av billettprisen refunderes nok.

TOM SCENE: Hovedscenen på Moldejazz blir stående tom i kveld, til skuffelse for D'Angelo-fansen. Foto: Eugene Brandal Laran / Dagbladet
TOM SCENE: Hovedscenen på Moldejazz blir stående tom i kveld, til skuffelse for D'Angelo-fansen. Foto: Eugene Brandal Laran / Dagbladet Vis mer