Daniel & Franc

Puslespillhistorier laget av islandsk stjerneskudd.

FILM: Regissør Dagur Kári sa i et intervju under fjorårets Cannes-festival at han liker en «katalog av ideer» bedre enn den plot-drevne historien. Det er en god beskrivelse av hans nye film. Karakterene i «Dark Horse» har til felles at de ikke passer helt inn i samfunnet de lever i. Enten strever de med å gjøre det, eller så lager de sin egen virkelighet.

Blakk, lat og ordblind

Hovedpersonen Daniel jobber svart som graffitiartist, henger med kameraten som kalles Morfar, og har hatt bokført inntekt på 43 kroner de siste åra. Han er blakk, litt lat og veldig ordblind, noe som fører til at han fem minutter ut i samtalen med en fyr fra skattekontoret utbryter: «Du mistet meg allerede på det første du sa, og nå har jeg bare lyst å dø». Daniel møter Franc, en søt og skrullete bakerijente som serverer nystekte boller i fleinsopprus. Selv om forholdet mellom disse to blir en rød tråd, er den også et puslespill av historier.

Lun humor

Til tider funker det svært bra, med mye lun humor og rare situasjoner. Islandsk-dansk-franske Dagur Kári har sagt han ville lage en film som så ut som en Seinfeld-episode regissert av Kieslowski. Han har kommet et stykke på vei, men det blir enda bedre hvis den talentfulle regissøren begynner å tenke både ideer og plot.første bilde på filmweb