SVENSK JOURNALIST: Daniel Craig skal spille den svenske journalisten og skjørtejegeren Mikael Blomkvist, i den amerikanske filmatiseringen av Stieg Larssons bok «Menn som hater kvinner». Foto: SCANPIX / EPA/FRANK LEONHARDT
SVENSK JOURNALIST: Daniel Craig skal spille den svenske journalisten og skjørtejegeren Mikael Blomkvist, i den amerikanske filmatiseringen av Stieg Larssons bok «Menn som hater kvinner». Foto: SCANPIX / EPA/FRANK LEONHARDTVis mer

- Daniel Craig blir Mikael Blomkvist

Til Sverige i høst.

||| (Dagbladet): Nå er det bekreftet, ifølge filmnettstedet Deadline. Daniel Craig skal spille Mikael Blomkvist i den amerikanske filmatiseringen av Stieg Larssons bestselger «Menn som hater kvinner».

Nettstedet oppgir ikke kilden for opplysningene. Men de bekreftes også av nettstedet Cinematical, i tillegg til at Craig er ført opp på rollelista til filmen på bransjenettstedet imdb.com.

Til Sverige Ryktene om at Daniel Craig var aktuell som den kvinnebedårende journalisten har versert lenge. Tidligere har også Brad Pitt, Johnny Depp og George Clooney vært nevnt som aktuelle.

Ifølge Deadline vil Craig dra til Sverige for å filme «The Girl With the Dragon Tattoo» - som den heter i USA - tidlig i høst, straks etter at han er ferdig med innspillingen av filmen «Cowboys and Aliens».

Innspillingstidene skal også ha blitt koordinert med rettighetshaverne til James Bond-franchisen, Brabara Broccoli og Michael Wilson. At det er usikkert når neste James Bond-film skal lages, gjorde det ekstra vanskelig å spikre avtalen om Stieg Larsson-filmatiseringen, ifølge nettstedet.

Må sjonglere
Ifølge Cinematical har Craig skrevet under en avtale med produsenten Sony Pictures, som innebærer at han også kan spille hovedrollen i de eventuelle filmatiseringene av de to andre bøkene i Millennium-serien. Dermed kan Craig bli nødt til å sjonglere mellom intet mindre enn tre filmserier. Ifølge nettstedet skal nemlig «Cowboys and Aliens» også ha seriepotensiale.

ORIGINALENE: Mikael Nyqvist og Noomi Rapace spilte Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander i de svenske orignalfilmene, basert på Stieg Larssons bøker. Nå kommer Hollywood-versjonen.
Foto Nina Hansen Dagbladet.
ORIGINALENE: Mikael Nyqvist og Noomi Rapace spilte Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander i de svenske orignalfilmene, basert på Stieg Larssons bøker. Nå kommer Hollywood-versjonen. Foto Nina Hansen Dagbladet. Vis mer

På bakgrunn av dette er ikke alle like glade for at Craig har hanket inn Blomkvist-rollen. Blogger hos avisa The Independent, Guy Adams, skriver at dette betyr at det neppe blir noen ny James Bond-film med det første.

- Den britiske skuespilleren ville normalt ha blitt forventet å bruke de neste månedene på å jobbe med en ny 007-film, skriver Adams.

Nå tror han at «Quantum of Solace» (2008) kan ha vært den siste James Bond-filmen på flere år.

Lisbeth Salander
Nå gjenstår det å se hvem som blir Craigs kvinnelige motspiller i «The Girl With the Dragon Tattoo».

Ryktene om hvem som skal spille Lisbeth Salander har versert lenge, og blant dem som er nevnt er Carey Mulligan, Ellen Page, Mia Wasikowska, Emily Browning, Rooney Mara, Sarah Snook og Sophie Lowe.

Hvem vil du ha som Salander? Og hva synes du om Daniel Craig som Mikael Blomkvist? Diskuter under!