Daniel Kvammen langer ut mot Lothepus' festankomst

Mener nordmenn har et mentalitetsproblem.

Over Oslo: Fra 34. etasje i Oslo Plaza forklarer Daniel Kvammen hvorfor han mener den nye rikdommen har gjort nordmenn selvgode.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Over Oslo: Fra 34. etasje i Oslo Plaza forklarer Daniel Kvammen hvorfor han mener den nye rikdommen har gjort nordmenn selvgode. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Fjorden Cowboys»-kjendisen inspirerte Daniel Kvammen (29) til å skrive om hvordan den norske mentaliteten har kommet skeivt ut. På det nye albumet «Maktlaus» langer Kvammen ut mot kjendisdyrking, dobbeltmoral og den voksende materialismen på bekostning av solidaritet og indre verdier.

- Vi er i ferd med å bli vår egen verste fiende, sier han.

Etter to album med personlige tekster vender Kvammen blikket utover. Sterkest kommer det til uttrykk i det siste sporet på albumet, «Den elendige løysinga».

Ideen til låten springer ut av en fuktig kveld i Hardanger. Det var før Leif Einar «Lothepus» Lothe hadde blitt forsidestoff gjennom «Farmen kjendis». Før han hadde lansert Lothepils, strikkagenser og selvbiografi.

Et drønn fra fjorden

Daniel Kvammen var på fest på Lofthus, satt på verandaen og klimpret på gitaren. Ute på fjorden var en båt på vei mot land. Plutselig var det som om hele festen vendte oppmerksomheten i samme retning. «Nå kommer han!» «Tror du det smeller?». Forventningene til at noe skulle skje bredte seg som ringer i vannet.

- Jeg skjønte ingenting, før jeg hørte et drønn fra fjorden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer