Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Daniel Radcliffe åpen for å spille «Harry Potter» igjen

- Jeg kommer aldri til å lukke den døra. 

ÅPEN: Daniel Radcliffe har tidligere sagt at han ikke vil spille Harry Potter igjen, men sier nå at han aldri vil lukke den døra. Foto: Pa Photos / NTB Scanpix
ÅPEN: Daniel Radcliffe har tidligere sagt at han ikke vil spille Harry Potter igjen, men sier nå at han aldri vil lukke den døra. Foto: Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Daniel Radcliffe ble verdenskjent for rollen som «Harry Potter», i filmversjonene av J.K. Rowlings bestselgende bøker.

Da «Harry Potter og dødstalismanene» ble lansert, som den syvende og siste boken i serien, trodde mange at det var siste glimt inn i det magiske universet. Slik var det derimot ikke.

Tidligere i år har teaterstykket «Harry Potter and the Cursed Child», også skrevet av Rowling, sett dagens lys. Stykket følger Potter som voksen, og har også kommet ut i bokform.

Nå sier Radcliffe til The Hollywood Reporter at han ikke utelukker å spille rollen som «Harry Potter» igjen, hvis teaterstykket blir filmatisert.

Vil være for ung

- Jeg kommer aldri til å lukke den døra. Det hadde vært en idiotisk ting å gjøre, sier han, og fortsetter:

- Men jeg tenker at jeg vil være glad for, og trygg nok til å la noen andre spille ham.

Han legger til at det foreløpig ikke er et spørsmål uansett, siden han ville vært for ung til å spille en voksen «Harry». Men Radcliffe tror det fortsatt ville føltes rart å spille ham igjen, selv etter ti år.

Han mener også at det er viktig å ikke gå tilbake til rollen, hvis filmen ikke blir god.

- Jeg ønsker ikke å gå tilbake til noe sånt, og kanskje forsure noe folk allerede elsker, sier Radcliffe.

Misbrukte alkohol

Å vokse opp i rampelyset har derimot ikke bare vært enkelt, og Daniel Radcliffe har tidligere fortalt at han misbrukte alkohol.

I et intervju med Heat Magazine fortalte han at den nattlige drikkingen ble et så stort problem at han var full under filmingen av «Harry Potter». Hvilken eller hvilke filmer det er snakk om, har han derimot ikke uttalt seg om.

Han har også fortalt at livet hans sporet av for en periode da han fylte 18, og filmet «Harry Potter og halblodsprinsen», skriver The Telegraph.

- Jeg vil ikke gå inn i detaljer, men jeg drakk mye og jeg drakk daglig - Jeg mener nattlig. Jeg kan helt ærlig si at jeg aldri drakk når jeg jobbet med «Harry Potter»-filmene. Jeg gikk på jobb mens jeg fortsatt var full, men jeg drakk aldri på jobb. Jeg kan peke på scener hvor jeg er helt borte. Død bak øynene, sa Radcliffe.

VOKST OPP PÅ SETTET: Daniel Radcliffe (i midten), Emma Watson og Rupert Grint vokste opp på settet til «Harry Potter»-filmene. Foto: Mary Evans Picture / NTB Scanpix
VOKST OPP PÅ SETTET: Daniel Radcliffe (i midten), Emma Watson og Rupert Grint vokste opp på settet til «Harry Potter»-filmene. Foto: Mary Evans Picture / NTB Scanpix Vis mer

- Rare filmer

Siden «Harry Potter»-filmene har Radcliffe spilt i flere teaterstykker og filmer, i roller som varierer stort fra rollen som den bebrillede helten. Som 17-åring stilte han seg kliss naken på scena i stykket «Equus» og senere i kjærlighetsdramaet «What If». Han har også spilt en ung mann som vokser horn i pannen i filmen «Horns», og hadde hovedrollen i thrillerdramaet «The Woman In Black».

- Folk spør ofte hvorfor jeg velger å spille i rare filmer, men det er de historiene jeg er interessert i. jeg syns det er bedre å spille rare karakterer enn å alltid ville spille den kjekke helten, sa Radcliffe til magasinet NME i fjor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!