Daniel Radcliffe takker nei til ny «Harry Potter-film»

- Jeg kommer definitivt ikke til å være involvert.

 POTTER-STJERNE:  Daniel Radcliffe har spilt rollen som Harry Potter i hele åtte filmer, men kommer ikke til å være involvert i den nye filmen fra Harry Potter-universet. Foto: Stella Pictures
POTTER-STJERNE: Daniel Radcliffe har spilt rollen som Harry Potter i hele åtte filmer, men kommer ikke til å være involvert i den nye filmen fra Harry Potter-universet. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): I forrige uke kom nyheten om at forfatteren J.K. Rowling, som står bak de kjente Harry Potter-bøkene, nå er i gang med å skrive sitt første filmmanus.

Bøkene hennes om Harry Potter har for lengst blitt filmatisert. Totalt har det blitt laget åtte filmer i serien, og skuespillerne Daniel Radcliffe, Emma Watson og Rupert Grint har vært å finne i hovedrollene.

Ny «Harry Potter-film» Og fansen kan glede seg, for den nye filmen er også inspirert av Harry Potter. Det har Rowling tidligere avslørt på sin egen Facebook-side.

Filmen, som er planlagt som den første i en serie, får tittelen «Fantastic Bests and Where to Find Them». Dette er tittelen på en skolebok i Harry Potter-universet, som blir omtalt flere ganger i bøkene. Boka ble også utgitt på ordentlig, som et supplement til bokserien i 2001.

Men fans som hadde håpet på et gjensyn med Daniel Radcliffe i Harry Potter-universet, må se seg skuffet.

Under en pressekonferanse for tv-serien «A Young Doctors Notebook & Other Stories» sa nemlig Radcliffe at han ikke ville være involvert i den nye filmen. Det skriver avisa The Guardian.

- Ikke involvert - Jeg er sikker på at de kommer til å ha det veldig gøy, og at mange folk vil bli veldig glad for dette, men jeg kommer definitivt ikke til å være involvert, sier han.

Han legger også til at han ikke tror noen av skuespillerne fra de originale Harry Potter-filmene kommer til å være involvert, men at han ikke har hørt noe om det.

Rowling understreker at dette ikke er noen forløper eller oppfølger til Potter-filmene, selv om filmen vil foregå i det samme universet. Historien vil starte i New York 70 år før Harry Potters tid.

- Jeg har alltid sagt at jeg bare vil ta opp igjen kontakten med trolldomsverdenen hvis jeg hadde en god idé, og her er den, skriver hun.