Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Danker ut alle etter to uker

Kritikken bet ikke på publikum.

KARRIERE: «Hobbiten: Femhærerslaget» er Orlando Blooms femte og siste film fra J.R.R. Tolkiens univers. Foto: Filmweb
KARRIERE: «Hobbiten: Femhærerslaget» er Orlando Blooms femte og siste film fra J.R.R. Tolkiens univers. Foto: Filmweb Vis mer

(Dagbladet): Den siste og tredje filmen i «Hobbiten»-trilogien banker fra seg.

Filmen «Hobbiten: Femhærerslaget» fikk massiv slakt av Dagbladets anmelder som ga filmen terningkast 2. Men det er helt tydelig at kritikken ikke biter på det som vår anmelder mener å være betydelig overskuddslager av publikumsentusiasme etter «Ringenes Herre»-filmene.

I løpet av bare to uker på kino, har «Femhærerslaget» danket ut alle andre filmer som er blitt vist på norsk kino i løpet av hele 2014.

Mest sette «Hobbiten - Femhærerslaget» er den tredje og siste filmen basert på J.R.R. Tolkiens roman «The Hobbit» fra 1937. 

De to foregående filmene kom i 2012 og 2013, og har spilt inn over 13 milliarder kroner så langt (mye mer hvis man også regner inn salg av dvd, blu-ray og streaming).

Siden filmen hadde premiere den 10. desember har hele 389 118 vært å sett filmen, som nå troner øverst på Filmwebs liste over de mest sette filmene i år.

Suksess Deretter følger «Børning» og «Doktor Proktors prompepulver», som er sett av henholdsvis 381 560 og 377 778 kinogjengere. Begge filmene har dog gått på kino en god del lengre.

«Børning» hadde premiere i august, mens «Doktor Proktors prompepulver» hadde premiere i mars.

Regissør bak Hobbiten-filmen Peter Jackson sto også bak filmatiseringen av Tolkiens hovedverk «Ringenes herre» (2001-03), tre filmer som spilte inn eventyrlige 20 milliarder kroner på kino verden over. 

«Atter en konge», den siste filmen i trilogien, fikk Oscar for årets beste film i 2003.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media