«Bukkene bruse på skolen»

Danker ut Nesbø: - Veldig spesielt

Barneboka «Bukkene Bruse på skolen» har nok en gang stanget Jo Nesbø ned fra førsteplass på boklista.

SUKSESS: Barneboksuksessen om de tre bukkene Bruse som drar til badeland i stedet for setra, ble satt opp på Trikkestallen i 2015. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
SUKSESS: Barneboksuksessen om de tre bukkene Bruse som drar til badeland i stedet for setra, ble satt opp på Trikkestallen i 2015. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Fredag kom listen som viser hvilke skjønnlitterære bøker som solgte mest i Norge den siste uken. Og nok en gang topper barneboka «Bukkene Bruse på skolen» boklista fra Bokhandlerforeningen.

På andreplass: Jo Nesbø og boka «Tørst».

- Det er veldig spesielt at en barnebok slår ut Jo Nesbø, sier Linda Aarvik, som er driftsjef på Eldorado Bokhandel i Torggata i Oslo.

Boka er den tredje i en serie av forfatter Bjørn F. Rørvik og illustratør Gry Moursund. De to første bøkene har solgt over 330.000 eksemplarer. Og «Bukkene Bruse på skolen» har nå ligget på bestselgerlista i elleve uker.

Aarvik ser at bukkene treffer et bredt publikum.

- De elsker historiene og illustrasjonene. De andre Bukkene Bruse-bøkene er også veldig poulære, og fortsetter å selge. De har truffet en nerve. Og det som er litt ekstra spesielt er at det er en norsk barnebok som topper lista. Vi har ellers sett at det er mye oversatt barnelitteratur som har herjet der, som for eksempel «En pingles dagbok» , sier Aarvik.

- Veldig gøy

Forfatter Rørvik på sin side er storfornøyd med pallplasseringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer