Danker ut reality-tv

Det er ikke nok å se vanlige mennesker på tv. De må dumme seg ut også.

Nå har tv-kanalene gått for langt, mener mange amerikanske tv-seere. Den nye suksessen består i å få deltakere og ufrivillige medhjelpere til å dumme seg ut på tv. Seernes protester til tross, dum-deg-ut-på-tv-showene slår alle rekorder i USA.

Suksessen har allerede fått mange avleggere, og programmene Jackass, Fear,Fear factory og Spy-tv går alle så det suser i USA.

21. juni hadde Spy-tv premiere, og seerne fikk se en uvitende mann som skulle ta en prøvetur i en bruktbil sammen med den bileieren. Bileieren var da selvfølgelig en stuntmann som tok med seg gjesten på en vill ferd, til tv-seernes store glede, melder Entertainment Weekly. Den uskyldige mannen skrek om å få slippe ut av bilen, uten at noen hørte etter.

Trenden startet med at den amerikanske produsenten bak Robinson-ekspedisjonen blandet 'Smil til det skjulte kamera' med litt reality-tv.

I Fear og Fear factory vil deltakerne få testet ut sine fobier.

Se et videoklipp fra neste episode av Jackass.

JACKASS: Programmet Jackass er allerede kåret til det sykeste som noen gang er vist på tv. Seerne elsker å se voksne mennesker gjøre ting som selv barn vet at ikke er så lure. Denne gjengen ble med i konkurransen om hvem som kunne spise flest egg. Mustafa fra London klarte 26. Foto: SCANPIX/CAMERA PRESS