Danker ut Sandemo

SURNADAL/OSLO (Dagbladet): Romandebutanten Anne-Lise Boge (59) tar luven fra selveste Margit Sandemo: Førsteopplaget til romanserien «Arvesynd» er på hele 400 000. Det er det største førsteopplaget i Norden noensinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Litteraturslit

- Det føles som om jeg har hele verdens sommerfugler i magen min nå, sier den bonderomantiske Oslo-damen Anne-Lise Boge til Dagbladet.

Siden hun var så dårlig i håndarbeid på barneskolen fortalte hun heller eventyr i håndarbeidstimene.

Den gode fantasien har hun hatt siden, men først da hun måtte slutte i læreryrket på grunn av revmatisme, fikk hun endelig tid til å få eventyrene ned på blokka. Inspirert av miljøet på slektsgarden Nistua på Nordvikstranda på indre Nordmøre begynte dramaet omkring Malis kjærlighet, knugende hat og mistro å ta form. I neste uke kommer den første boka i romanserien, «Skjebnemøte», ut.

- Ingen Sandemo

- Jeg ble trollbundet av garden da jeg besøkte den for første gang som tolvåring. De lange lyse sommernettene på Nordmøre, den sterke stjernehimmelen om vinteren og det flotte miljøet har brent seg inn i meg. Jeg har også tatt med mange detaljer om skikkene og historien derfra i boka, men selve historien har på ingen måte noe med garden å gjøre, forteller Anne-Lise Boge.

Hun er nå ferdig med bok sju i serien, og garanterer minst dobbelt så mange.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer