Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Danket ut Pia Tjelta og Cecilie Mosli

Nå spiller Gitte Witt (26) i samme film som Hollywood-skuespiller Alexander Skarsgård (33) og broren Gustaf (28).

|||- Jeg troppet opp til middagen på settet første dag i joggebukser og jetlag. At Alexander var Stellan Skarsgårds sønn tenkte jeg ikke så mye over, sier Gitte Witt og legger til:

- Han er en del av gjengen på settet og det er en like fantastisk opplevelse å jobbe med han som med alle de andre skuespillerne. Vi er alle blitt veldig gode venner.

Film nummer to
Det var i fjor høst at den svenske regissøren Johan Kling castet henne til filmen «Puss». På bakgrunn av et bilde skal den kjente regissøren ha bitt seg merke i den norske skuespilleren.

For den unge skuespillerinnen er det faktisk film nummer to hun medvirker i sammen med den ene sønnen til Stellan Skarsgård, Gustaf. Men første gang med storebroren og Hollywood-yndlingen Alexander Skarsgård.

Stellan Skarsgårds eldste sønn er i løpet av kort tid blitt et av de heteste film og tv-navnene i USA.

Gjennom serier som «Generation Kill» og «True Blood» har han gjort stor suksess. Nå har hans karriere i Hollywood virkelig skutt fart. I august gikk han i gang med innspilling av storfilmen «Straw Dogs» sammen med Kate Bosworth og James Marsden.

- Alexander er en fantastisk skuespiller og en fin person. Han er ydmyk og eier ikke stjernenykker.

- Ble det noe flørting på settet?

- Ingen kommentar, er det ikke det man sier? sier Witt og ler.

Headhuntet
Gitte Witt bodde i New York da hun reiste ens ærend hjem til Norge for auditionen.

Regissøren lette hovedsakelig etter svenske skuespillere, men et lite knippe norske skuespillere ble plukket ut til å prøvespille. Blant dem var Pia Tjelta, Cecilie Mosli og Julia Schacht.

- Det hadde vært kult å få rollen, men jeg skjønte at sjansen ikke var særlig stor da jeg møtte en erfaren skuespiller jeg har stor respekt for i døra på vei inn på audition. Regissøren satt selv i salen og kjemien vi fikk var enormt bra. Ei uke etterpå fikk jeg en mail - noe jeg trodde betød kroken på døra for meg - men så viste det seg sannelig at han ville ha meg, forteller Gitte Witt.

Avvist
To ganger forsøkte hun å komme inn på teaterhøyskolen i Oslo. Men etter to avvisninger, fulgte hun råd fra blant andre skuespiller Thorbjørn Harr - og dro til New York og tok utdannelsen på «The Lee Strasberg Theatre and Film Institute».

- Det er den beste erfaringen jeg kunne fått. Jeg ville aldri byttet mot utdannelse her i Norge. Jeg har hatt instruktører som har jobbet med Al Pacino og Robert De Niro, sier Witt og legger til at hun synes teaterbransjen i Norge er altfor sneversynt og utdanningsfokusert.

Utdannelsen tok to år - men Witt ble i New York i fire. I tillegg til å jobbe som skuespiller både i New York og i Norge, tjente Witt til livets opphold i storbyen som nanny for de norske kjendisbarna til Paul Waaktaar-Savoy, Stargate-gründer Mikkel Eriksen og Linn Ullmann.

- Ekstrajobben gjorde det enklere for meg å få det til å gå rundt økonomisk. Og så var det veldig koselig å ha kontakt med nordmenn de åra jeg bodde i New York, sier Witt.

Etter fire år i verdensmetropolen bestemte hun seg for å flytte hjem til Oslo i november. Nå er hun i stallen til skuespilleragenten som vokter Aksel Hennie, Ane Dahl Torp, Kjersti Holmen og flere av de aller største skuespillerne i Norge.

Nå gjenstår bare to uker til med innspilling sammen med Skarsgård-brødrene før hun begynner med sin neste filmrolle i «The Tale of Harvest» sammen med Gard Eidsvold.

KJENT FRA «TRUE BLOOD»: Alexander Skarsgård. Foto: Scanpix/AP Photo/ Matt Sayles
KJENT FRA «TRUE BLOOD»: Alexander Skarsgård. Foto: Scanpix/AP Photo/ Matt Sayles Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling