Dannet rektorkamp

- Han er jo den som har fått det norske folk interessert i kosthold. Om ikke han skulle bli en god universitetsrektor, vet ikke jeg hvem som skulle bli det!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Akademisk snarere enn kulinarisk, men likevel: Ingrid Espelid Hovig var førstemann på pletten i går da hennes fordums TV-kjøkkenskriver, ernæringsprofessor Kaare Norum (65), møtte sine fire konkurrenter til rektorstillingen ved Oslo-universitetet i valgkampdebatt. Selveste Storsalen i Chateau Neuf var optimistisk innleid for anledningen, men for å si det som det var: Omtrent 36963 av de 37000 stemmeberettigede studentene- det er første gang studentene stemmer direkte ved et rektorvalg- lot debatt være debatt. Av de om lag 300 frammøtte virket langt de fleste godt voksne og urokkelig fast ansatt ved Universitetet, så da professor Francis Sejersted begynte sin lanseringstale for nordisk middelalderprofessor Magnus Rindals (56) kandidatur, minnet tilhørerskaren mer om et slitent Joe Cocker-publikum enn morgendagens cand. mag.-er. (Hva nå enn de måtte vise seg å bli etter den varslede reformen.)

12. oktober

«Amerikansk valgkamp» har noen kalt oppkjøringen til det nært forestående rektor- og prorektorvalget, der Lucy Smiths avløser blir å finne i kvintetten Norum, Rindal, nåværende prorektor og kjemiprofessor Knut Fægri (52), fysikkprofessor Eivind Osnes (60) og medisinprofessor Christian Hall (48). 12. oktober vil resultatet foreligge, etter en sinnrik valgmetode der stemmene til de vitenskapelig ansatte ved universitetet teller 60 prosent, studentenes stemmer teller 23 prosent og de øvrige ansattes stemmer teller 17 prosent. I går skulle kandidatene brynes mot hverandre med Andreas Hompland som oppmann, men i den grad debattemperaturen i det hele tatt oversteg 37 grader, var det Fahrenheit. (Trekk fra 32, del på 9 og gang med 5). Å oppdage betydelige forskjeller mellom de fem «klart profilerte» kandidatene, framsto faktisk som et helt lite studium i seg selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer