Danny (14) er verdensmester i «Guitar Hero»

Se den utrolige videoen.

(Dagbladet.no): Det er mange som prøver å bli en gitarhelt i «Guitar Hero»-spillene, men nå er den nye kongen tronet.

I går ble 14-årige Danny Johnson offisiell verdensrekordholder i «Guitar Hero III» i et offisielt Guinness-rekordforsøk i New York, melder Reuters.

Johnson oppnådde utrolige 973.954 poeng på ekspertnivå i låta «Through the Fire and Flames» av bandet DragonForce, noe som tilsvarer 99 prosent treffsikkerhet. Dermed stakk han av med Guinness-rekorden for «høyest score i en enkeltsang i Guitar Hero III: Legends of Rock».

Det siste året har Johnson kjempet om rekorden mot tidligere rekordholder Chris Chike. Det er omtrent like lenge som han har spilt «Guitar Hero III» aktivt.

- Faktisk er mitt hovedinstrument piano. Jeg spiller piano, tommer, noe gitar da jeg var seks år - og plukket opp igjen for noen måneder siden, samt saksofon og obo, sier Johnson til Reuters.

Ifølge den unge gutten kan hvem som helst spille bra i «Guitar Hero» bare man øver nok.

- Prøv bare å treffe de notene du vet du klarer. Hvis du prøver å treffe hver eneste note, ender du bare opp med å flytte hånda og vil ikke vite hva du driver med. Så bare treff de notene du vet du klarer, og fortsett å øve og du vil bare bli bedre og bedre, sier 14-åringen som selv drømmer om å bli rockestjerne en vakker dag.

EKSPERT: Ikke mange klarer å treffe like mange noter på rad i ekspertmodusen i «Guitar Hero».
EKSPERT: Ikke mange klarer å treffe like mange noter på rad i ekspertmodusen i «Guitar Hero». Vis mer