MØTES IGJEN: «Trainspotting» ble det store gjennombruddet til Ewan McGregor og regissør Danny Boyle. Nå 20 år etter filmen, planlegges det med en oppfølger. Foto: NTB Scanpix
MØTES IGJEN: «Trainspotting» ble det store gjennombruddet til Ewan McGregor og regissør Danny Boyle. Nå 20 år etter filmen, planlegges det med en oppfølger. Foto: NTB ScanpixVis mer

Danny Boyle bekrefter: Det blir en «Trainspotting 2»

Kultfilmen med Ewan McGregor får en oppfølger i 2016.

(Dagbladet): Stjerneregissør Danny Boyle bekrefter nyheten mange fans har lengtet etter å høre: I 2016, tyve år etter originalfilmen, kommer han med en oppfølger av kultfilmen «Trainspotting» fra 1996.

Basert på en roman av Irvine Welsh, var «Trainspotting» Boyles første virkelig store regihit. Siden vant Boyle blant annet Oscar for «Slumdog Millionaire», og han er nå aktuell med den nye filmen om Steve Jobs, en het Oscar-kandidat skal vi tro bookmakerne. 

Boyle bekrefter til The Guardian han arbeider med en «Trainspotting 2», og at skuespillerne fra den første filmen blir med denne gangen også.

- Alle de fire hovedskuespillerne ønsker å komme tilbake og gjøre filmen. Nå gjelder det bare å koordinere kalenderne deres, noe som er komplisert siden to av dem spiller i amerikanske tv-serier, sier Boyle til avisa.

«Trainspotting» foregår for det meste i en av Edinburghs slitne forsteder og følger en kameratgjeng hvor de fleste er heroinavhengige.

Ewan McGregor bekledde hovedrollen i filmen, og det er allerede kjent at mannen som skrev manus til «Trainspotting», John Hodge, over lengre tid har jobbet med et oppfølgermanus basert på boka «Porno», som er romanforfatter Welsh' egen oppfølger til «Trainspotting»-boka.

«Trainspotting» er blant annet kjent for den smått episke «Choose life»-monologen til McGregor i åpninga av filmen, hvor heroin glorifiseres, etterhvert til tonene av Iggy Pops «Lust for Life».