Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dans à la januar

Forlat kafeene. Gå på klubb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

klubb: Hjertebarnet til g-Ha, Footfood, må sies å være en ekte stayer i Klubb-Oslo. Etter oppstarten på Sikamikanico i januar 1999 fortsatte Footfood sin ferd til Skansen, der g-Ha - alias Geir Aspenes - trivdes svært så godt frem til kroken ubarmhjertig ble satt på døra. Men i kveld gjenoppstår Footfood på Fonii.

- Folk kan se fram til kvalitetsdansemusikk, sier g-Ha.

- Deep house, klubbjazz, disco og elektro. Folk kommer ikke hit for å vise seg fram, de kommer for å bli utfordret på dansegulvet.

- Vil dere klare å gjenskape stemningen fra Skansen?

- Skansen var jævlig gøy. Men en klubb varer ikke evig. Jeg regner med at det er mye av de samme folka som kommer. De kommer for musikkens skyld og for å danse. Det blir fri stemning og svett musikk på Fonii også!

g-Ha skal også ha forskjellige DJer på besøk. I kveld kommer det unge stjerneskuddet Marco Soldic som til Footfood. 8. februar kommer Maurice Fulton straight outta New York City. Fulton spiller weird house .

- Hva kan det oversettes med, da? Rar house? Sær house?

- Nei, ikke sært, men det er jo satt litt på spissen, da.

Sånn rett etter nyttår skulle man kanskje tro at ungdommen var blakke, mette og ikke så hyppe på å vise fram ribbefettet i avslørende klubbklær? Men, nei:

- Januar er den beste måneden omsetningsmessig, forteller Len, daglig leder på Fonii.

- Ja, jeg opplever januar som en kjempebra utemåned, samtykker g-Ha.

- Jeg har vært i utelivsbransjen siden 1989, fortsetter Len.

- Og jeg ser en tendens: Vanlige folk holder seg hjemme i desember. De vil unngå julebordshelvetet med gærninger i blådress og høyvannsbukser. Vanlige folk venter til januar med å gå ut.

Men det kunne vært enda bedre. Etter at caffelattehousen tok over hovedstaden, har klubbene slitt litt. Folk vil heller sitte på Café con bar og dele en halv flaske rødvin fram til stengetid enn å gå ut og danse.

- Før var house noe undergrunns, hemmelig og utilgjengelig. Nå hører jeg sånn kjedelig house på fru Hagen, på radioen, på Alex frisørsalong. Og går jeg på skobutikken, er det faen meg der også. Det er bare på RIMI og REMA de ikke spiller house, sier Len.

Men vinden vil snu.

- Folk jo bli lei av å sitte og drikke lunken kaffe til langt på natt. Jeg nekter å tro at de slutter å feste. Kom dere ut av kaffegruten, folkens! Det er moro å gå på klubb og det er sunt å danse. Dessuten er det mye enklere å sjekke jenter på klubb enn på kafh.

Footfood er annenhver fredag på Fonii. Fonii ligger på Fridjof Nansens plass 4 i Oslo. Hjemmesiden www.fonii.no er «under construction».

Hele Norges coronakart