dans-dans- dans-oppå-bore

Han slutta i Jaga Jazzist og Briskeby. Nå er Ivar Chr. Johansen (26) blitt fyren med låta du elsker. Eller hater.

DENNE UKA KAN Ivar Chr. Johansen skryte av tre plasseringer på VG-listene. Han spiller keyboards i The Jessica Fletchers og i bandet til St. Thomas. Men den høyeste listeplasseringen fikk han med Folk&Røvere og singelen «Utadæsjælåpplevelse». Singelen, som kom allerede i oktober, har nå solgt til gull. Det til tross for at Petre slaktet låta, og Dagbladet skrev at den minnet om Banana Airlines på sitt mest enerverende.

–Jeg skjønner hva de mener, låta er jo et jævla kjør. Jeg synes det er kult at låta har blitt en sånn elsk eller hat. Men at så mange kjøper singelen er jo et fjellstøtt bevis på at jeg driver med noe folk vil ha.

DA IVAR STO i kassakø på Rimi forleden ble han gjenkjent av noen småunger. En i guttegjengen hadde skrekkelig lyst til å synge et par strofer fra Ivars ferske hitlåt, men husket ikke teksten.

–Mens jeg betalte løp han fram og tilbake og lagde noen merkelig lyder. Da jeg sto utenfor og låste opp sykkelen løsnet det endelig for ham, og han ropte høyt «dansdansdansoppåborde!», forteller Ivar, eller MC Ravi som han kaller seg når han rapper.

DET TOK HAM ett års hardt arbeid i hjemmestudio å finne frem til MC Ravis noe spesielle uttrykk. Det ble nesten en besettelse. Venner reagerte med stumhet da Ivar spilte resultatet for dem.

–Jeg visste ikke hvordan jeg skulle tolke det, men fortsatte å jobbe med greia mi. Egentlig hadde jeg tenkt til å spille alle instrumentene og produsere musikken selv, men jeg sleit meg litt ut.

ULPH FRA fra Folk&Røvere digga MC Ravi fra første stund. De to har samarbeidet på flere spor på røverenes nye skive. Suksessen smaker nok ekstra søtt for Ivar som forlot både Briskeby og Jaga Jazzist før de tok av.

–Hvorfor i all verden sluttet du i disse gruppene?

–Briskeby spilte fremdeles kaffe latté-pop da jeg slutta. Jeg synes de ble mye bedre sånn de utvikla seg etter hvert.

–Men Jaga Jazzist, da?

–Jeg innbiller meg at folk går rundt og tror at jeg blei sparka i Jaga, smiler Ivar nesten ti år etter at han starta det særegne bandet sammen med kompisen Martin Horntveth.

–Jeg hadde gått og tenkt på det en stund. Jaga eksperimenterte stadig mer med form, klangbilder og rytmer. Selv synes jeg det er moro å jobbe med enklere formler, som den vers-refreng greia jeg nå driver med i The Jessica Fletchers. Jaga Jazzist er det nærmeste jeg har kommet til å stifte familie, så bruddet ble et slags ungdomsopprør for meg. Det blir som når de spør deg i Kvitt eller Dobbelt; «Vil du gå videre»? Du må jo svare ja. Ivar påstår han er av Jagas største fan.

–Hender det du angrer?

–Jeg kan huske én kveld, da jeg sto der og angra litt. Men det var bare en kveld av tusen. Så jeg veit jeg gjorde det riktige.

Onsdag 26. mars spiller The Jessica Fletchers på Blå

</B>RADBREKKA VESTFOLDING</B>: Ivar Chr. «MC Ravi» Johansen rapper ikke på gebrokkent norsk, men på en radbrekka versjon av Vestfold-dialekt. Artistnavnet Ravi er forresten Ivar baklengs.
MC RAVI: Det kaller Ivar seg når han rapper.
JAGA-FAN</B> Ivar er Jaga-fan. Han har bare angret en gang på at han sluttet.