Dansebandmusikk fra Skien

Mer dansebandmusikk enn country fra Skiens "countryrose".

Heidi Hauges «Country Time» har passert imponerende 20000 solgte. At oppfølgeren «Country Rose» også er gått ut i flere tusen eksemplarer på kort tid, sier mye om den sørgelige tilstanden innen norsk country akkurat nå

På den andre siden kan forklaringen være at Hauges plater er nærmere dansebandmusikken enn noe annet, og at den åpenbart har sitt publikum. Cd-ene selges hovedsakelig fra bensinstasjoner, og hun fyller kanskje et tomrom etter Sputnik?

Hauge sliter litt med den engelske diksjonen, mer har ellers en grei nok stemme. Musikerne er drevne og gjør også en ok jobb: fra trommeslager Per Hillestad og gitarist Cato Sanden til steelgitarist Dag Wolf og Tor Einar Ribe - de to siste med alle Nashville-klisjeene inne.

Men det blir for enkelt å planke et knippe amerikanske countrylåter (selv om Butch Hancocks «She Never Spoke Spanish To Me» i utgangspunktet er en flott sang) og slenge på et par norske - som ikke akkurat hever nivået. Produksjonen er dessuten såpass flat og forutsigbar at det er forståelig at den skyldige ikke er kreditert på coveret.

Det er bare å slå fast at det ligger atskillig mer interessante plater enn dette blant de enorme haugene av demoinnspillinger i Nashville.