Dansefeber light

Oppskriftsmessig og opplagt, men stappet med danseglede.

FILM: «Stumbling Moves» het crewet. Vi var seksten år, hadde sklidd rundt på ei matte i garasjen til Stian i et drøyt år, og nå skulle vi vise dem. Gutta fra Moss skulle gruses i parketten. Det var stinn brakke, DJ Andy «on the wheels of steel» og James Browns brølende vokal over anlegget. Uprock, downrock, freeze!

Hvorvidt vi vant, veit jeg ikke. Vi brydde oss ikke. Adrenalinet og beruselsen av å danse imot likesinnede, kom rett og slett i veien.

Sukkerspinn

«How She Move» er en film om dansing. En film det går tretten av på dusinet, men som likevel makter å frambringe engasjement. Filmen er for stappet med danseglede til noe annet. I tillegg er ikke handlingen halvgal. Den er oppskriftsmessig og stjeler plottvister som en ravn, men skuespillet er godt og det lave budsjettet gjør sitt til at «How She Move» får et litt grumsete uttrykk. Bra. Filmer som dette kan raskt falle i en glossy ungdomsfilmfelle, men her har regissør Ian Iqbal Rashid begrenset musikkvideoutrykket til selve dansekonkurranse-scenene. Når det kommer til disse har derimot MTV spyttet inn penger, og med det lagt føringer oppimot sukkerspinn og karuselland. Vi snakker «Pimp my Ride» møter «Yo Momma!» møter «Dansefeber». Eller feite rims, fyrverkeri på dansescena og «heftig» kameraføring, om du vil. For én som er vokst opp med «Beat Street», og en enkel ring på gulvet, blir dette for mye av det gode.

Demoner

Men som sagt, «How She Move» er en film om dansing. Nærmere bestemt en film om «step dancing», en slags blanding av diverse street-stiler, som breakdance, popping, osv. Vi møter ungjenta Raya, som returnerer hjem til foreldrene og det gamle, utsatte nabolaget, etter et opphold på privatskole. Foreldrene har brukt Rayas’ skolepenger i et siste forsøk på å avvenne storesøsteren fra dop. Men dessverre uten hell. Uten storesøster og skolepenger danser Raya for å finne seg selv, kvitte seg med demoner og for å vinne 50 000 dollar i den nasjonale stepdance-konkurransen. Om hun og gjengen vinner? Gjett.