KOMMENTARER

G-20 toppmøtet

Dansen rundt Donald Trump

Skal de samarbeide, eller gå inn i ringen i en nevekamp uten regler? Det er spørsmålet når Donald Trump og Xi Jinping møtes i dag, skriver Morten Strand.

VISER VEI: Kinas president Xi Jinping og Donald Trump under Trumps besøk til Kina for et år siden. Da var de gode venner. Foto AFP / NTB Scanpix
VISER VEI: Kinas president Xi Jinping og Donald Trump under Trumps besøk til Kina for et år siden. Da var de gode venner. Foto AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

G-20 møtet i den argentinske hovedstaden Buenos Aires - der lederne for verdens 20 største økonomier møtes - har alt. Den uberegnelige Donald Trump skal igjen opptre i fri dressur. Den kinesiske kommunisten Xi Jinping skal spille rollen som den ansvarlige statsmann, der USAs president har rollen som rebell.

Inn fra mørket kommer den saudi-arabiske kronprins Mohammad Bin Salman som møter andre ledere for første gang etter det bestialske mordet på journalisten Jamal Khashoggi i det saudiske konsulatet i Istanbul. Vil noen ta mannen som etter alt å dømme ga ordre til drapet i hånda? Vil Trump hilse hjertelig på kronprinsen og sin nære allierte i Midtøsten, som han ikke har villet fordømme, slik at bilder av dette kan brukes av den demokratiske presidentkandidaten i valget i 2020?

Fra Russland kommer Vladimir Putin etter enda en gang å ha fått det meste av verden mot seg på grunn av aggresjon mot Ukraina. Hvordan vil Trump denne gangen møte mannen som på mange måter framstår som hans politiske forbilde? Fra Europa kommer en broket gjeng. Theresa May er skadeskutt av brexit-kaoset. Angela Merkel er en skygge av seg selv etter å ha sagt at hun er inne i sin siste periode som forbundskansler. Og Emmanuel Macron sliter veldig på meningsmålingene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer