Dansende kenyanere stjal showet under barnetoget

- Alle nasjoner bør få markere seg på nasjonaldagen.

(Dagbladet): Til vill jubel fra det bunadskledde folket som fulgte barnetoget i Stavanger, svingte et knippe kenyanske menn seg i takt med korpstrommene med sin helt særegne 17. mai-dans. 

Nå tar klippet av det hele av på lokalavisen Tastavis sin facebookside

Overveldet av responsen - Da jeg våknet opp i dag ble jeg overveldet av hvor mange som hadde sett klippet, jeg er sikker på at det har spredt seg helt ned til Kenya nå, sier fotografen Bjørn Are Nibe. 

For en side med 2500 likere, er det ikke hverdagskost å oppleve at en video blir sett over 26 000 ganger på under et døgn.

Nibe tror noe av forklaringen på den store responsen ligger i at folk er lei av å se de samme 17. mai-sakene år etter år; med bunader og værrapporter.

- Det er en enorm kulturforskjell som kommer til syne i videoen her, og det er fantastisk å se at det blir så godt tatt i mot, sier Nibe som også er redaktør og journalist for avisen. 

Omfavner kulturforskjeller Flaggdebatten har vært et hett tema i årevis med store uenigheter i hvor vidt andre nasjoners flagg og tradisjoner skal tillates på nasjonaldagen. 

Nibe synes det er viktig å omfavne kulturforskjeller, også i 17. mai-toget, og å la alle nasjoner som er tilstede få markere sitt land og tilhørende tradisjoner. 

De kenyanske mennene i videoen over tilhører Kenyas «Salvation Army» og er en del av «Quarry Road Choir Brigad». De deltok i feiringen i forbindelse med et besøk på Frelsesarmeen i Stavanger.

Dansen de nå hylles for er en tradisjonell kenyansk dans, som ifølge Nibe spredte masse glede på nasjonaldagen i oljebyen.  

•Se video øverst i saken