Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Danser for Pia

Danser og koreograf Teet Kask er finalist i en koreografikonkurranse i Paris, og selveste Pia Myrvold skal designe kostymene.

- Pias kolleksjon passer perfekt til balletten min. Klærne hennes er friske og enkle, sier Kask. Samarbeidet med Myrvold kom i stand via fotograf Knut Bry, som begge har samarbeidet med.

12. mars framfører fem dansere fra Nasjonalballetten Kasks foreløpig navnløse ballett i Les Halles i Paris med fru president Chirac til stede. Hun er den høye beskytter for Paris bys internasjonale konkurranse for neoklassiske koreografer.

- Dagen etter skal vi dansere gjøre gjengjeld til Pia. Da har hun sin største visning noensinne, og vi skal være mannekenger og gå på catwalken, forteller Kask.

Travelt

Pia Myrvold har travle tider i Paris om dagen, bare noen uker før kolleksjonen skal være ferdig.

- Min nye kolleksjon heter «Dream Sequences». Jeg tar for meg de store drømmene siden Kristi fødsel for 2000 år siden, sier Pia på telefon fra Paris.

Klærne kan også kjøpes via Internett http://www.pia-myrvold.com.

Full tillit

- Folk kan velge seg en drøm og bestille den til de klærne de ønsker. Jeg har for eksempel tatt en arbeidskjeledress og laget en ballkjole av den.
Kask og Myrvold har så vidt samarbeidet tidligere, om en performancevideo på Gardermoen.

- Jeg har ikke sett kostymene til balletten ennå, men det tar jeg helt med ro. Jeg har full tillit til Pia, sier Kask.

Han kommer opprinnelig fra Estland, men har danset i Nasjonalballetten siden 1990.

TIL PARIS: Teet Kask (øverst t.v) har laget en ballett som skal delta i en internasjonal konkurranse i Paris.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling