Danser med skygger

Besnærende kjærlighetsfilm om to tause inntrengere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Kim Ki-Duk regnes som enfant terrible i nyere koreansk film, en av de unge regissørene som ikke viker tilbake for temmelig ekspressive voldsuttrykk.For norsk publikum er han mer kjent for sin meditative og svært vakre film «Vår, sommer, høst vinter...og vår».

Spøkelsesaktig

«Bin Jip - Tomme hus» er i samme kategori. Knapt et ord blir utvekslet mellom de to elskende i denne besnærende kjærlighetsfilmen. Her er vi i en hverdagslig atmosfære, mer enn i en åndelig, men bare tilsynelatende.Det begynner som en thriller med en serie innbrudd i folketomme hus og leiligheter, og ender som en spøkelsesaktig trekantaffære med to synlige og én usynlig aktør.

Fra hus til hus

Det er vanskelig å få tak på motivene til Tae-Suk (Jae Hee) som kjører rundt på motorsykkel og spaner på tomme hus. Han slår seg ned for et par dager, sover i fremmede senger, men stjeler aldri noe. Derimot tar han klesvasken, vanner blomstene, reparerer ting osv, før han forsvinner til neste hus idet eierne kommer hjem.I et hus blir han observert av Sun-Hwa (Lee Seung-Yeon), en ung kvinne som er fysisk mishandlet av sin ektemann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer