Danser med skygger

Besnærende kjærlighetsfilm om to tause inntrengere.

FILM: Kim Ki-Duk regnes som enfant terrible i nyere koreansk film, en av de unge regissørene som ikke viker tilbake for temmelig ekspressive voldsuttrykk.For norsk publikum er han mer kjent for sin meditative og svært vakre film «Vår, sommer, høst vinter...og vår».

Spøkelsesaktig

«Bin Jip - Tomme hus» er i samme kategori. Knapt et ord blir utvekslet mellom de to elskende i denne besnærende kjærlighetsfilmen. Her er vi i en hverdagslig atmosfære, mer enn i en åndelig, men bare tilsynelatende.Det begynner som en thriller med en serie innbrudd i folketomme hus og leiligheter, og ender som en spøkelsesaktig trekantaffære med to synlige og én usynlig aktør.

Fra hus til hus

Det er vanskelig å få tak på motivene til Tae-Suk (Jae Hee) som kjører rundt på motorsykkel og spaner på tomme hus. Han slår seg ned for et par dager, sover i fremmede senger, men stjeler aldri noe. Derimot tar han klesvasken, vanner blomstene, reparerer ting osv, før han forsvinner til neste hus idet eierne kommer hjem.I et hus blir han observert av Sun-Hwa (Lee Seung-Yeon), en ung kvinne som er fysisk mishandlet av sin ektemann.

Tause allierte

De to blir tause allierte, og sammen beveger de seg som spøkelser til nye, tomme hus. Så blir Tae-suk arrestert og Sun-hwa gjenforenes med sin mann. I fengselet foredler Tae-suk et gammelt kampsport-knep, der han blir usynlig i vokternes skyggefelt. Han utvikler det til en kunstart i forholdet til Sun-hwa og hennes intetanende mann, like gåtefullt og poetisk som filmen selv.