Danset i gatene

To millioner mennesker danset gjennom Berlins gater i dag i kjærlighetens tegn.

I dag ble den årlige festivalen Love Parade arrangert i Tysklands hovedstad Berlin. Gatene var fylt med teknomusikk og dansende kvinner og menn i forskjellige kreasjoner.

Gatene vugget i takt mens millioner av armer og bein svingte i alle retninger. Noen satset på dristige sexy kostymer med struttende pupper, andre fokuserte på farger og stoffer i alle kvaliteter. Luften var fylt med en blanding av musikk, svette, konfetti og lyden av fløyter. Politiet hadde stengt mange gater, men musikken strakk seg lenger. Lyden fra de dundrende høytalerne kunne høres to kilometer unna festplassen.

En død

Selv om alle gledet seg, ble opptakten til festen preget av et tragisk dødsfall. En 20 år gammel mann som var på vei til Berlin ble drept da han lente seg litt for langt ut av et togvindu. I tillegg ble 30 mennesker skadd i en brann på en t-banestasjon i Berlin.

Årets festival slo alle rekorder når det gjelder besøkende. I fjor var 1,4 mennesker tilstede. I år hadde tallet steget til nærmere 2 millioner mennesker. Love Parade har vært arrangert 11 ganger før.

NÆRT: Og sånn ser de ut på nært hold.