Danset ut av retten

Barnesextiltalte Michael Jackson kom vel 20 minutter for seint til sitt eget rettsmøte i går - og danset på taket av bilen sin etterpå. Superstjernen sa seg ikke skyldig i de alvorlige anklagene mot ham.

LOS ANGELES (Dagbladet): Michael Jackson (45) viste V-tegnet fra bilen på vei til rettslokalet i byen Santa Maria, tre timer nord for Los Angeles. Etter det to timer lange rettsmøtet hoppet han opp på taket på en av sine biler, klappet, danset og hilste og ga slengkyss til sine fans - og poserte foran kameraene til sitt eget produksjonsselskap, MJ Productions.

Mange reagerte på oppførselen til Jackson, som er tiltalt for å ha dopet ned og seksuelt misbrukt en kreftrammet gutt. Men hans nye stjerneadvokat, Benjamin Brafman, mener ikke at hans klients oppførsel var uakseptabel.

Fest for venner

- Han er en underholder, og det er ingen regelbok for hvordan han vil oppføre seg, sa Brafman, som tidligere har forsvart P. Diddy.

Beskyttet av livvakter fra den omstridte organisasjonen Nation of Islam hilste Jackson på fans og nysgjerrige, som hadde møtt opp i hopetall utenfor rettslokalet. Kortesjen sneglet seg ut av byen og til Neverland Ranch, hvor han i går kveld og i natt holdt fest for sine nærmeste støttespillere.

Jackson, iført store mørke solbriller, svart dress med hvitt armbind på høyre arm og en medaljong rundt halsen, virket mest opptatt av å dirigere sine egne kamerafolk og hilse på fans utenfor rettslokalet. Inne i rettssalen applauderte fans hver gang en fra Jacksons familie kom inn i lokalet. Også søsteren Janet, som ikke er kommet med offentlig støtte til sin bror, var til stede.

Ble refset

Det så mer ut som om Jackson var på vei til sin egen konsert eller en filmpremiere enn en rettshøring med skjebnesvangre anklager da han ankom rettslokalet.

 DANSET PÅ TAKET: Michael Jackson hoppet opp på taket på en av sine biler, hvor han klappet og danset og hilste på fans og nysgjerrige, etter rettshøringen i Santa Maria i California i går kveld norsk tid. Deretter sneglet hans kortesje seg ut av Santa Maria og til superstjernenes fornøyelsespark, Neverland Ranch, hvor Jackson skulle holde fest for sine nærmeste støttespillere. Foto: Scanpix
DANSET PÅ TAKET: Michael Jackson hoppet opp på taket på en av sine biler, hvor han klappet og danset og hilste på fans og nysgjerrige, etter rettshøringen i Santa Maria i California i går kveld norsk tid. Deretter sneglet hans kortesje seg ut av Santa Maria og til superstjernenes fornøyelsespark, Neverland Ranch, hvor Jackson skulle holde fest for sine nærmeste støttespillere. Foto: Scanpix Vis mer

Han gikk under en paraply og møtte horder av hylende fans, sikkerhetsvakter og politi - og et mediesirkus uten sidestykke. Da han omsider kom seg inn i rettssalen sammen med sine advokater, familie og andre støttespillere, fikk han klar beskjed fra dommeren Rodney S. Melville om at han ikke aksepterte at han kom for seint til rettsmøtet:

- Herr Jackson, du har startet med feil bein i denne saken. Jeg aksepterer ikke dette. Det er en fornærmelse mot retten.

Popikonet ga uttrykk for at han forsto alvoret, og hans advokater beklaget både i og utenfor rettssalen at deres klient kom for seint.

Dommeren måtte imidlertid enda en gang be Jacksons advokater om å ha større kontroll med sin klient, da han måtte avbryte rettshøringen fordi Jackson måtte på toalettet.

- Ikke skyldig

Jackson sa seg ikke overraskende ikke skyldig i de ni alvorlige tiltalepunktene, som til sammen har en strafferamme på 24 år. Utover dette sa ikke Jackson noe til dommeren under selve høringen, og Jackson ble karakterisert som uengasjert under møtet.

Neste rettsmøte er satt til 13. februar. Etter dette møtet, hvor dommeren vil høre innlegg fra partene, vil dommeren avgjøre om det foreligger nok bevis for en rettssak.

GA SIN STØTTE: Norske fans har i flere dager demonstrert til støtte for Michael Jackson.