POPULÆRE TVILLINGER: Marcus Gunnarsen og Martinus Gunnarsen har blitt et fenomen i hele Skandinavia. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
POPULÆRE TVILLINGER: Marcus Gunnarsen og Martinus Gunnarsen har blitt et fenomen i hele Skandinavia. Foto: Sveinung U. Ystad, DagbladetVis mer

Marcus & Martinus

Dansk avis i hardt vær etter at Marcus & Martinus ble kalt «fjeldaper» og slaktet for «dåsepop»

Tilbakemeldinger som «voksen mann som mobber barn» florerer etter Ekstra Bladets slakt.

(Dagbladet): Trofors-tvillingene fikk gode skussmål i den danske pressen, da de forrige helg gjestet Royal Arena i danskenes hovedstad. Blant annet ga Berlingske Tidende tvillingene terningkast fem, mens musikkmagasinet Gaffa ga tvillingene fire stjerner og mente tvillingene både kunne synge, sjarmere og kommunisere med publikum.

Ifølge Metro Express hadde Marcus & Martinus publikum i sin hule hånd og beskrev tvillingene som «Bedre enn Bieber», mens Jydske Vestkysten ga konserten fem stjerner og skrev at gutta leverte gedigen underholdning med ild, konfetti, farger og fengende dansehits.

Én anmelder kunne imidlertid spare sin begeistring. Ifølge Ekstra Bladets anmelder Thomas Treo, var ikke Trofors-tvillingenes konsert mye å juble for.

Slaktet konserten

Under tittelen «Fjeldaber floppede i Royal Arena», skriver han blant annet at tvillingene serverte «dåsepop» til skrikende unger og deres foreldre.

Det danske begrepet «fjellape» har lenge blitt brukt som vennskapelig mobbing fra fra danskene om nordmenn, og da særlig norske fotballspillere. Begrepet ble trolig startet av Ekstra Bladet og ble mye brukt av den danske landslagstreneren i fotball, Morten Olsen. Begrepet «dåsepop» kan best oversettes til samlebåndspop på norsk.

Ifølge anmelderen viste gutta at det ikke kreves mye for å få «tøserne» til å hyle om dagen.

Den danske avisa melder at det var 14 000 tilskuere i Royal Arena i København og at 13 000 billetter var revet bort til tvillingenes konsert i Herning til høsten, noe som virker uforståelig for anmelderen.

«Hva er det som gjør M&M til noe? Det må man visst ha tannregulering og brus i blodet for å kunne svare på. Marcus & Martinus likner hverandre, og deres 'dåsepop' høres ut som alt annet i denne suspekte sjangeren», skriver han.

Han kritiserer også bandet og mente at tvillingene lignet roboter på scenen.

Kritisert for å mobbe barn

Anmeldelsen falt ikke i god jord da Ekstra Bladet postet den på sin Facebook-side. En mengde voksne mennesker kritiserte anmelderen i harde ordelag.

«Er der ikke grænser for hvor idiotiske i kan være ekstrabladet? At sende den spasser til en børne/ungdoms koncert er jo direkte ømt. Det var i øvrigt en super koncert. De knægte har sgu styr på deres shit. Uanset hvad Treo fjolset mener», skriver en.

«Når man forfalder til skældsord og nedladenhed, så burde man nok tage sit liv og journalistiske karriere op til overvejelse! Voksen mand som mobber børn, det sætter nye standarder for Ekstra Bladet», skriver en annen.

Marte Schei i managementet til Marcus & Martinus ønsker ikke å kommentere saken. Dagbladet har ikke lyktes i å få noen kommentarer fra Ekstra Bladets redaksjon.

Norges største

Tvillingbrødrene tok landet med storm da de vant Melodi Grand Prix Junior i 2012 med låta «To dråper vann». Siden den gang har de kapret mangt et pikehjerte.

De har fylt arenaer over hele Skandinavia. I år ble de også kåret til den gjeve spelemannsprisen «Årets Spellemann».

I fjor solgte de ut Oslo Spektrum to ganger – og Globen i Sverige på 14 minutter. De ga ut boka «Vår historie», fjorårets mestselgende barnebok. I nettspilleren sin har TVNorge programmet «MMNews», der gutta framfører hverdagssketsjer. De har 602 000 følgere på Instagram, 73 000 på Facebook og et ukjent antall fans som får oppdateringer via Snapchat. Dagbladet, i samarbeid med Se og Hør, kåret dem til Norges største kjendiser i fjor.

Beina på jorda

Nylig ble det kjent at de også har fått æren for å opptre for kronprinsesse Victoria, som fyller 40 år i år. Det meldte svenske Expressen.

Hvert år feirer kronprinsesse Victorias fødselsdagen 14. juli med en stor tv-sendt fest på Öland. Festen og dagen har fått navnet Victoriadagen, der store, kjente og aktuelle artister opptrer.

Til tross for suksessen mener Marcus og Martinus at de fortsatt har beina på jorda. I et intervju med Dagbladet før jul fortalte gutta at tida hjemme på Trofors er av stor betydning.

- Å være på Trofors er veldig viktig. Her slapper vi av og er oss selv. Det er veldig fint, uttalte Marcus Gunnarsen.

- Vi har mye energi. Vi er helt vanlige 14 år gamle gutter, det er bare godt å være hjemme, sier Martinus.