Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dansk avis slår tilbake etter å kalt Marcus & Martinus «fjeldaber». - Dere pleier å ha humor. Dere er Fleksnes' hjemland, for pokker

Ekstra Bladet tar slett ikke selvkritikk.

POPFENOMEN: Marcus & Martinus på scenen i Globen lørdag. De fikk gode kritikker over hele Skandinavia - bortsett fra i Ekstra Bladet. Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix
POPFENOMEN: Marcus & Martinus på scenen i Globen lørdag. De fikk gode kritikker over hele Skandinavia - bortsett fra i Ekstra Bladet. Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den danske avisa Ekstra Bladet fikk hard kritikk etter å ha slaktet konserten til Marcus & Martinus i Royal Arena i København.

Under tittelen «Fjeldaber floppede i Royal Arena», skriver deres anmelder, Thomas Treo, blant annet at tvillingene serverte «dåsepop» til skrikende unger og deres foreldre.

Ekstra Bladets underholdningsredaktør, Peter Sloth, tar ikke selvkritikk. I en e-post til Dagbladet, skriver han at anmeldelsen er humoristisk ment.

- Thomas Treo, journalisten som skrev lørdagens anmeldelse, er en høyt respektert medarbeider. Han bruker mye humor i anmeldelsene, også i anmeldelsen av det norske popfenomenet Marcus & Martinus.

- Jeg er overbevist om at ordet «fjeldaper» er uttrykk for en vennskapelig mobbing som vi har - eller bør ha - i de skandinaviske landene. Nordmenn har trolig kallenavn på danskene? «Lavlandstosser», kanskje? Bare slå dere løs, vi kan ta det.

- Nordmenn er penere

Avisa ble også beskyldt for rasisme etter «fjeldaper»-kommentaren.

- Man kan bare riste på hodet når enkelte på sosiale medier snakker om «rasisme». Så vidt jeg vet tilhører dansker og nordmenn den samme rase. Eneste forskjell er at nordmenn tilsynelatende er penere enn danskene, generelt sett. Til gjengjeld har vi billigere øl i Danmark.

- Opp med humøret, nordmenn. Dere pleier å ha humor. Dere er Fleksnes' hjemland, for pokker.

- Hva tenker du om kritikken som kommer?

- Jeg tenker at det verken er første eller siste gang at en Treo-anmeldelse blir møtt med kritikk. Og heldigvis for det.

«Voksen mann som mobber barn»

Anmeldelsen falt ikke i god jord da Ekstra Bladet publiserte den på sin Facebook-side. En mengde voksne mennesker kritiserte anmelderen i harde ordelag.

«Er der ikke grænser for hvor idiotiske i kan være ekstrabladet? At sende den spasser til en børne/ungdoms koncert er jo direkte ømt. Det var i øvrigt en super koncert. De knægte har sgu styr på deres shit. Uanset hvad Treo fjolset mener», skriver en.

«Når man forfalder til skældsord og nedladenhed, så burde man nok tage sit liv og journalistiske karriere op til overvejelse! Voksen mand som mobber børn, det sætter nye standarder for Ekstra Bladet», skriver en annen.

Marte Schei i managementet til Marcus & Martinus ønsker ikke å kommentere saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media