#metoo

Dansk backlash: - Metoo kalles heksejakt på menn

Den danske forfatteren Mette Moestrup mener #metoo-kampanjen i Danmark har sporet av.

LITE GJENNOMSLAG: Den danske forfatteren Mette Moestrup og den finlandssvenske forfatteren Johanna Holmström er på Litteraturfestivalen i Lillehammer. De mener #metoo-kampanjen har fått for lite gjennomslag i Danmark og Finland. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
LITE GJENNOMSLAG: Den danske forfatteren Mette Moestrup og den finlandssvenske forfatteren Johanna Holmström er på Litteraturfestivalen i Lillehammer. De mener #metoo-kampanjen har fått for lite gjennomslag i Danmark og Finland. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LILLEHAMMER (Dagbladet): Siden #metoo-kampanjen begynte å rulle i fjor høst, har mektige menn falt, og viktige kulturinstitusjoner er blitt rystet i grunnvollene.

I Sverige er svenske Akademien i ruiner, og Nobelprisen deles ikke ut. Men #metoo har ført til høyst ulike reaksjoner i de nordiske landene.

I Danmark har det vært et backlash mot #metoo, mener den danske forfatteren og poeten Mette Moestrup.

- I Danmark sier man nå at metoo er en heksejakt på menn, sier Mette Moestrup.

Moestrup deltok i Dagbladets debatt under litteraturfestivalen på Lillehammer, sammen med den finlandssvenske forfatteren Johanna Holmström og Dagbladets kommentator Marie Simonsen.

Dagbladets debattansvarlige Martine Aurdal ledet debatten, og sa at Danmark blir beskrevet som «landet der #metoo gikk for å dø».

- En skam

Moestrup mener debatten i Danmark i for stor grad har dreid seg om manglende rettssikkerhet for menn som blir navngitt.

- Det er helt ute av proposjoner. Man har ikke sett på den positive siden ved #metoo, og #metoo har mistet momentum. Det har vært en overdreven fokus på det negative, og det har gjort at man har lukket kjeften på de som har noe viktig å si. Det er en skam, sier Moestrup.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer