Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Metoo

Dansk ballettsjef i New York trekker seg etter sex-anklager

Avviser påstander.

SEXANKLAGER: Den danske ballettsjefen Peter Martins ved New York City Ballet trekker seg etter anklager om seksuell trakassering, Han avisser anklagene. Foto: NTB Scanpix
SEXANKLAGER: Den danske ballettsjefen Peter Martins ved New York City Ballet trekker seg etter anklager om seksuell trakassering, Han avisser anklagene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danske Peter Martins trekker seg som sjef for New York City Ballet, skriver New York Times.

Han er anklaget for seksuell trakassering, men avviser påstandene.

Anonymt brev

- Jeg har avvist og fortsetter å avvise at jeg har vært innblandet i noen form for upassende oppførsel, skriver 71-åringen i et brev der han informerer styret om at han trekker seg umiddelbart, melder avisen.

Martins har ledet det verdenskjente ballettkompaniet i tre tiår.

Han tok permisjon da kompaniet og den tilknyttede ballettskolen begynte å granske påstandene om trakassering, som kom fram i et anonymt brev.

Håper å bli revasket

- Påstandene har påført kompaniet og skolen – institusjoner jeg elsker og har viet 50 år av mitt liv til - enorm uro og utgifter. Det har også vært smertefullt for meg og min familie, skriver dansken.

Styreleder Charles W. Scharf takker i en uttalelse Martins for hans bidrag, men påpeker samtidig at styret tar beskyldningene alvorlig og at granskingen fortsetter.

- Jeg har samarbeidet fullt ut med granskerne, og jeg forstår det sånn at deres konklusjon snart er klar. Jeg tror de vil renvaske meg, skriver Martins i sitt brev.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!