SEXANKLAGER: Den danske ballettsjefen Peter Martins ved New York City Ballet trekker seg etter anklager om seksuell trakassering, Han avisser anklagene. Foto: NTB Scanpix
SEXANKLAGER: Den danske ballettsjefen Peter Martins ved New York City Ballet trekker seg etter anklager om seksuell trakassering, Han avisser anklagene. Foto: NTB ScanpixVis mer

Metoo

Dansk ballettsjef i New York trekker seg etter sex-anklager

Avviser påstander.

Danske Peter Martins trekker seg som sjef for New York City Ballet, skriver New York Times.

Han er anklaget for seksuell trakassering, men avviser påstandene.

Anonymt brev

- Jeg har avvist og fortsetter å avvise at jeg har vært innblandet i noen form for upassende oppførsel, skriver 71-åringen i et brev der han informerer styret om at han trekker seg umiddelbart, melder avisen.

Martins har ledet det verdenskjente ballettkompaniet i tre tiår.

Han tok permisjon da kompaniet og den tilknyttede ballettskolen begynte å granske påstandene om trakassering, som kom fram i et anonymt brev.

Håper å bli revasket

- Påstandene har påført kompaniet og skolen – institusjoner jeg elsker og har viet 50 år av mitt liv til - enorm uro og utgifter. Det har også vært smertefullt for meg og min familie, skriver dansken.

Styreleder Charles W. Scharf takker i en uttalelse Martins for hans bidrag, men påpeker samtidig at styret tar beskyldningene alvorlig og at granskingen fortsetter.

- Jeg har samarbeidet fullt ut med granskerne, og jeg forstår det sånn at deres konklusjon snart er klar. Jeg tror de vil renvaske meg, skriver Martins i sitt brev.

(NTB)