Dansk bestseller

Den danske bestselgertriologien om Therese Skårup foreligger snart på komplett i norsk oversettelse.

Bind to fortsetter med historien om den fremadstormende kvinnen med ambisjoner om å få til alt.

Therese opplever den klassiske konflikten mellom svangerskap og karriere, og når barnet kommer, snur den opp ned på tilværelsen. Den karrierehungrige, barske tv-reporteren får andre enn seg selv å tenke på. Det er nå det virkelige livet begynner. Therese snur ryggen til den ytre staffasjen og går i seg selv.

Hun degraderes fra stilige draktkledd kvinne til sliten mor med one-size joggedress med gulp på. Hun framstår, på godt og vondt, som prototypen på den hormonelle barselkvinnen.

At Holst er journalist og dagmebladspaltist, kan en godt merke. Hun har fortellertalent, og med journalistisk treffsikkerhet skaper hun stedvis driv og humor. Dersom en skreller bort enkelte av ukebladfaktene, den anstrengte og umodne barskheten til Therese, samt en del åpenbare svakheter ved oversettelsen(danismer og andre slurvefeil)gjenstår en ganske godt fortalt historie om et kvinneliv. Boka passer bra under juletreet til slitne karrierekvinner rundt de tretti som ønsker å lulle seg inn i triviallitteraturens kravløshet.