Dansk bokdynamitt

Spenstig samfunnssatirisk tragikomedie av svartsynt danske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Er du er blant de mange som savner en sviende politisk roman – skarp, velskrevet og med stor underholdningsverdi – så les denne boka. Ja., les alt av danske Kim Fupz Aakeson. Han skriver filmmanus, tegneserier, barnebøker og er tidligere oversatt til norsk med voksenbøkene «Nede for telling» (2003) og «X» (2005).

Om menn

Fupz Aakeson viser hvilket raseri som ligger latent i såkalte alminnelige menneskers stusslige småborgerlige liv. I denne boka følger vi tre slike mennesker, vel å merke menn, Fupz Aakeson har best grep om dem. Mikki jobber på et Magasin der han overvåker mulige butikktyver gjennom en monitor. I motsetning til sin kollega, som jubler når han tar to pakkiser på en gang, så gråter Mikki når en gammel kone blir tatt: «Tenk å kle seg pent og lage fine krøller i håret og så gå ut og stjele en tekanne og bli tatt av en detektiv og ført bort mens en ung jypling stikker tommelen i været og sier: Bingo.»

Lært av mor

Skipper er kjempestor, samvittighetsfull og litt enfoldig, Han er inspektør på Metroen, er med i Heimevernet og steller leiligheten og lager seg middag slik han lærte det av mor. Tredjemannen Ulrik, som er mest «normal» og muligens derfor det mest virkningsfulle portrettet, jobber i et departement. Han har kone, tenåringsdatter og to biler. Ulrik har ryggvondt, og når fysioterapeuten berører et punkt på ryggen begynner han å gråte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer