Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dansk brannstifter

Steen Langstrup er en dansk spenningsforfatter som skriver for unge mennesker - uten at det blir forutsigbar forståsegpå-litteratur av det. For «Pyromania» er en ildfull leseopplevelse. Sju ungdommer - fire jenter og tre gutter - er på samme overfylte fest i København når det begynner å brenne i en forlatt bygård i nærheten. En uteligger omkommer, og det viser seg at brannen var påsatt.

Flere branner følger, og det blir snart klart for i hvert fall én av de sju at det er en av dem som pleier en uforsiktig omgang med ild. Historien ender med en hyttetur ved havet, hvor de for siste gang konfronteres med brannstifteren.

Steen Langstrup (30) har skrevet grøssere og thrillere siden debuten i 1995. Skal man dømme fra «Pyromania», har han en stor framtid foran seg som forfatter. Han kan for det første bygge opp spenning, og han er ganske god med personskildringene og til å lage en handling som man kan leve seg inn i.

Alle de fem romanene hans er innkjøpt av produksjonsselskapet til Lars von Trier, og «Pyromania» er den første som skal filmes. Den egner seg da også godt til filming. Boka er skrevet i ganske kjappe scener, som er konsise og stramme.

Dessuten er Langstrup flink til å legge ut spor, både de som er misvisende og de som fører et sted. Med jevne mellomrom får vi også små glimt inn i tankene til den anonyme pyromanen. Det går ikke helt an å gjette hvem vedkommende er ut fra hintene vi får, så spenningen bevares helt til siste side.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling