Dansk krimstjerne

Velskrevet og spennende dansk småbykrim

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: En vaskehjelp blir funnet drept på et reklamebyrå, og den sykmeldte kreative direktøren roter seg inn i etterforskningen sammen med sin politikompis. Jo da, danskene har fått en ny krimstjerne som på sikt kan utfordre både Unni Lindell og Camilla Läckberg.

Idyllisk småby

Dansk krim har tatt seg kraftig opp de siste årene, muligens inspirert av sjangerens solide markedsandeler i de andre nordiske landene, og det er spesielt danske kvinner som har utmerket seg med å skrive gode krimromaner. Blant de beste, nye navnene har så langt vært Sara Blædel og Elsebeth Egholm, men Anna Grue er virkelig en dansk krimforfatter det er verdt å merke seg.

Handlingen foregår i den lille, fiktive middelklassebyen Christianssund utenfor København. Overbetjent Flemming Torp er på middag hjemme hos sin sykmeldte venn Dan Sommerfeldt og hans kone, legen Marianne. Han får beskjed om at en kvinne er funnet død på kontoret til reklamebyrået Kurt & Ko. Dan blir med Flemming til åstedet, der de finner vaskehjelpen Lilliana kvalt.

Lilliana vasket kontoret sammen med den unge dansken Benjamin Winther, men når politiet sjekker hos renholdsfirmaet, viser det seg at bare Benjamin var ansatt der – Lilliana har de aldri hørt om. Og mens politiet bedriver sin etterforskning, begynner også Dan å interessere seg for saken. Uten å røpe for mye av handlingen: Det dreier det seg om både prostitusjon og skjulte nettverk med ikke bare gode hensikter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer