«Skam»:

Dansk kultur­minister tar grep etter «Skam-krise»

Nå tar hun spørsmål om «Skam» til Nordisk ministerråd. 

STOR I DANMARK: Den tidligere kultur- og kirkeministeren i DAnmark har spurt nåværende kulturminiser hva hun vil gjøre for at danske seere igjen skal kunne se «Skam» via NRKs nettspiller. Kulturminister Mette Bock sier hun vil ta saken videre til Nordisk ministerråd for kultur. FOTO: NRK
STOR I DANMARK: Den tidligere kultur- og kirkeministeren i DAnmark har spurt nåværende kulturminiser hva hun vil gjøre for at danske seere igjen skal kunne se «Skam» via NRKs nettspiller. Kulturminister Mette Bock sier hun vil ta saken videre til Nordisk ministerråd for kultur. FOTO: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I forrige uke stilte Danmarks tidligere kultur- og kirkeminister, Bertel Haader, et folketingsspørsmål til kulturminister Mette Bock, hvor han spurte om hun vil arbeide for at danske seere igjen skal få se «Skam» på NRKs nettsider, skriver DR.

Nå har den danske kulturministeren svart med et innlegg på Facebook, skrevet på norsk. Her skriver hun at hun vil ta saken videre til Nordisk ministerråd for kultur.

- Jeg tar mer enn gjerne «Skams» suksess opp i nordisk kulturministerråd når jeg møter kollegaene mine der, så vi generelt kan diskutere rammene for det nordiske TV-samarbeidet, skriver hun, og minner om at de tre første sesongene av «Skam» også kan sees på Danmarks Radios nettsider.

Elsker selv serien

Bock kaller også den norske serien for «drittkul», og skriver at hun selv også elsker serien. Hun mener den er godt eksempel på hvordan TV-serier fortsatt klarer å samle og inspirere, på tvers av alle grenser og forskjeller.

- Det gleder meg å se hvordan serien har ført til at vi er blitt kjent med Norge på en ny måte. Plutselig vet vi alt om tradisjoner på videregående som for eksempel «russebuss». Vi snakker om «kosegruppa», og alle bruker de norske uttrykkene fra serien, fortsetter hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer