Dansk maktkamp fortsetter

Suggererende oppbygd roman om en maktsyk politiker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Flere bokanmeldelser
  • Dagbladet.no/litteraturBOK: «Kongemordet» er en frittstående fortsettelse av Hanne-Vibeke Holsts suksessroman «Kronprinsessen», og det handler fremdeles - i hvert fall delvis - om det danske sosialdemokratiske partiet. De har gjort sitt dårligste valg noensinne, og det brygger opp til en stygg maktkamp om ledervervet.

    Lykke-Linda

    Med 29,2 prosent av stemmene må Sosialdemokratene gi fra seg ikke bare regjeringsmakten, men også maktens privilegier, noe som er vel så tungt å akseptere for noen. Den falne statsministeren Per Vittrup er blitt svekket, og ligger an til å bli et lett bytte for bokas ene hovedperson - og skurk, om man vil bruke den betegnelsen - den maktsyke og dominerende eksfinansministeren Gert Jacobsen.

    «Kongemordet»s egentlige hovedperson er Gerts hjemmeværende kone, Linda Lykke Jacobsen. Livet hennes sentrerer rundt parets villa, ikke fordi hun nødvendigvis vil, men fordi den kontrollerende mannen nekter henne å bevege seg noen steder uten at han er med. Hun har sittet hjemme og fulgt valgnederlaget direkte på tv, og gruet seg mer og mer for øyeblikket når Psyko-Gert kommer hjem. Det er 76 dager siden sist han banket henne opp, og hun vet at neste gang blir i natt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer