Dansk politi får ikke tilgang til Se og Hør-datamaskiner

Ville at domstolen skulle oppheve kildevernet.

KILDEVERN: Østre Landret i Danmark mener at det vil gå utover kildevernet om Politiet får fri gjennomgang av det beslaglagte materialet i Se og Hør-saken. Foto: Scanpix
KILDEVERN: Østre Landret i Danmark mener at det vil gå utover kildevernet om Politiet får fri gjennomgang av det beslaglagte materialet i Se og Hør-saken. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) Dansk politi får ikke tillatelse til fri gjennomgang av de beslaglate datamaskinene i Se og Hør-saken. Det har Østre Landsret avgjort

Københavnpolitiet har  beslaglagt datamaskinene og telefonene til 11 tidligere medarbeidere i danske Se og Hør, som skal ha skaffet kredittkortopplysninger om flere danske kjendiser på ulovlig vis.

Aller Media offentliggjorde en stor advokatgranskning i slutten av juni hvor de kom fram til at påstandene om at Se og Hør hadde drevet ulovlig overvåkning var sanne. 

Ville oppheve kildevernet
Aller Media har pekt på vern av kildene som leverer opplysninger til ukeblad og aviser. De har vært sterkt kritisk til at politiet skulle ha full tilgang. 

Politiet og påtalemyndigheten har på sin side ment at Aller Media A/S ikke kan påberope seg kildevernet når konsernet er mistenkt for å stå bak omfattende kriminalitet.

Derfor ba politiet Østre Landsrett om å oppheve det, slik at materialet kunne gjennomgås. 

Aller anker kjennelsen
Østre Landsret kom fram til at kildevernet veide tyngst, og at materialet først skal gjennomgås av byretten før politiet får tilgang på opplysningene som kan knyttes til saken.

- Det er ingen tvil om at det i det beslaglagte materialet finnes opplysninger som ikke har med denne saken å gjøre og som har en karakter som gjør at det faller inn under reglene om kildevern, står det i dommen.  

Aller Media A/S er allikevel ikke fornøyde med kjennelsen, skriver BT

- Det er ikke sånn at vi ikke vil samarbeide, men det må skje på riktig måte. Vi leser kjennelsen slik at retten tillater at politiet kopierer alt vårt materiale over på deres systemer, og sånn mener vi ikke at kildebeskyttet materiale kan behandles. 

De vil anke saken til høyesterett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer