FÅR KRITIKK: Skuespiller Sofie Gråbøl (38) opplever stor suksess som politietterforsker i den danske kriminalserien "Forbrytelsen". Men ikke alle er like imponert. Foto: Nina Ruud / Dagbladet
FÅR KRITIKK: Skuespiller Sofie Gråbøl (38) opplever stor suksess som politietterforsker i den danske kriminalserien "Forbrytelsen". Men ikke alle er like imponert. Foto: Nina Ruud / DagbladetVis mer

Dansk politi slakter «Forbrytelsen»

Den Emmy-vinnende TV-serien fra København er ikke realistisk, mener de som bør ha greie på det.

(Dagbladet): I kveld sitter nasjonen nok en gang oppslukt over et nytt avsnitt av den danske krimserien «Forbrytelsen», som nå er i gang med sin tredje sesong på NRK.

Serien, som er laget av den danske statskanalen DR og ble belønnet med Emmy-pris for første sesong, imponerer imidlertid ikke den danske politimannen Bent Isager-Nielsen.

Han er tidligere sjef for drapsetterforskningen i det danske Kripos og mener «Forbytelsen» er lite realistisk.

- Alt skal skje for hurtig, for surt, for mørkt og regnfylt, samtidig med at det hele er negativt og urealistisk, sier Isager-Nielsen til Ekstrabladet etter å ha sett fjerde episode av den nye sesongen.

Han synes serieskapernes ivet etter å introdusere nye opplysninger i etterforskningen ødelegger for TV-seernes mulighet til selv å gjette seg fram til hvem gjerningsmannen er.

- Jeg setter mitt fag meget høyt, derfor blir jeg selvfølgelig litt irritert når så mye av serien står helt på siden av virkeligheten. Jeg synes det skal være korrekt, når man framstiller noe som har med mitt fag å gjøre, sier politimannen til Ekstrabladet.

Det har imidlertid ikke hindret serien fra å gå sin seiersgang i en rekke land. Den ble fulgt av en halv million briter da den gikk på BBC, og i USA har remaken «The Killing» blitt en enda større suksess. Ikke engang strikkegensermotene har unngått seriens gravitasjonskraft.